La zi

Gostinu, pe drumul cel bun al dezvoltării

Crearea de locuri de muncă odată cu realizarea celui mai mare parc fotovoltaic din sudul României, infrastructură rutieră pusă la punct, dar şi promovare turistică. Gostinu este toate şansele să cunoască o dezvoltare economică în viitor, având în vedere planurile autorităţilor locale şi a celor judeţene pentru comuna menţionată. Acestea au fost principalele subiecte dezbătute duminică, 15 ianuarie, în cadrul unei întâlniri între liberalii giurgiuveni şi săteni.

La întâlnirea desfăşurată la Căminul Cultural din Gostinu au participat liderii Partidului Naţional Liberal filiala Giurgiu şi zeci de săteni. Primarul comunei, Dumitru Văcaru, le-a vorbit oamenilor despre realizările sale de la începutul mandatului, dar şi despre planurile pentru 2012. Astfel, edilul a menţionat că în afară de reabilitarea vechii şcoli şi a dezvoltării zonei turistice, respectiv a plajei de la Dunăre, şi-a propus şi modernizarea drumurilor.

„Este vorba despre modernizarea a cel puţin 5 kilometri de drum în comuna noastră. Sper ca cel mai târziu în iulie, anul acesta, să realizez acest lucru. Vom începe cu străzile principale şi, dacă ne ajută Dumnezeu, în circa un an vom avea şi toate uliţele, nu asfaltate, dar reabilitate”, a spus primarul Dumitru Văcaru.

Prezent la discuţiile de la Gostinu, senatorul Vasile Mustăţea a explicat motivele întâlnirii. „Am venit aici pentru că am vrut să vă arătăm cât de mult ţinem noi la domnul primar, la localitatea dumneavoastră şi vă felicităm pentru realizările pe care le-aţi avut în această localitate”, a declarat Mustăţea. De asemenea, senatorul liberal a vorbit şi despre importanţa colaborării între PNL şi PSD, atât la nivel naţional cât şi local.

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, a vorbit despre realizările şi despre planurile autorităţilor locale din comună, prin prisma situaţiei actuale economico-politice. Beianu a explicat faptul că, dacă în cazul comunelor conduse de primari PDL, dezvoltarea s-a făcut pe criterii politice, fiind alocaţi bani de la Guvern pentru edilii portocalii, în cazul localităţilor administrate de liberali sau de social-democraţi, investiţiile realizate de aceştia din urmă sunt cu atât mai valoroase, cu cât au fost făcute cu eforturi considerabile.

„Sunt într-adevăr realizări remarcabile în comunele conduse de primari PDL doar pentru că au fost pompate acolo sute de miliarde de lei vechi, în acest mandat, fără niciun fel de ruşine sau respect pentru nevoile celorlalţi locuitori din judeţul Giurgiu. Spre deosebire de ei, aici, la Gostinu, realizările pe care le-a prezentat domnul Văcaru şi ceea ce propune dumnealui pentru acest ultim an al primului său mandat sunt realizări gândite, care au avut nevoie de toată priceperea domniei sale şi de toate resursele şi economiile comunităţii pentru a fi puse în aplicare”, a subliniat edilul.

Cel mai mare parc fotovoltaic din sudul României, la Gostinu

Pe de altă parte, Dumitru Beianu le-a reamintit gostinenilor faptul că în zona lor ar putea fi amenajată cea mai mare centrală fotovoltaică din sudul României, ceea ce va însemna atât crearea de locuri de muncă, dar mai ales o dezvoltare economică a comunei. „Pe 300 de hectare de teren vor fi montate panouri fotvoltaice care să transforme energia solară în energie electrică. Investitorii respectivi au ajuns în punctul de a obţine avizele necesare şi autorizaţia de construcţie, undeva până în luna mai. Obligatoriu, această investiţie atât de mare va genera în primul rând locuri de muncă”, a subliniat Beianu.

Despre importanţa unei asemenea investiţii pentru Gostinu au vorbit şi alţi vicepreşedinţi ai PNL Giurgiu, prezenţi la eveniment. „Este un mare prag pentru domnul primar, acela de a crea locuri de muncă, de a atrage capital. Ceea ce a spus înainte domnul preşedinte al Consiliului Judeţean este un lucru extrem de important, respectiv de a face una dintre investiţiile cele mai mari din sudul României, la dumneavoastră aici, în zonă. În afară de locuri de muncă, această investiţie va crea şi venituri suplimentare la bugetul local”, a declarat şi vicepreşedintele liberal Gheorghe Spoială.

„Nu se îndoieşte nimeni că acest fenomen de depopulare în cazul comunei Gostinu, manifestat în ultima perioadă, va lua o altă turnură. Eu sunt convins că oamenii din Gostinu vor începe să se reîntoarcă la vatră. Asta pentru că vor avea de muncă, vor avea ce face şi vă garantez că odată investiţia pornită, ea va înflori cu siguranţă, eu sunt convins că vor veni oameni care vor construi aici”, a spus şi vicepreşedintele PNL Giurgiu, Dragoş Ujeniuc.

O comună în permanentă schimbare

Viitorul celor din Gostinu, cum arată comuna acum comparativ cu anii trecuţi şi cum văd oamenii protestele din ţară, sunt alte subiecte dezbătute în cadrul întâlnirii de duminica trecută, de la Gostinu, la care a participat şi vicepreşedintele PNL Giurgiu, Marian Măroiu. El le-a vorbit oamenilor despre schimbările majore produse în localitate, de când Dumitru Văcaru a preluat mandatul de primar.

„E clar că omul sfinţeşte locul, e clar că trebuie să fiţi în continuare alături de domnul primar şi noi, toţi oamenii de frunte ai PNL, suntem alături de dumnealui”, a zis Măroiu, luând în discuţie şi problemele cu care se confruntă nu doar gostinenii ci toţi românii, de altfel. „Sunteţi în sală majoritatea pensionari. De ani buni, cred că nu vi s-a mai dat un leu la pensie, ci vi s-au luat bani. În schimb, au crescut foarte mult preţurile. Ne-au luat şi nouă din salarii. Trebuie să facem ceva oameni buni, anul acesta este decisiv pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri”, a mai spus Măroiu.

Despre viitorul comunei, prin prisma investiţiilor viitoare şi ale realizărilor actualului edil comparativ şi cu realizările Consiliului Judeţean, a vorbit la Gostinu şi liberalul Ionel Muscalu, administrator public al judeţului.

„În ultima vreme au fost făcute drumuri pe care le vedem cu toţii, în tot judeţul. De asemenea, au fost făcute în foarte multe localităţi şi lucrări în ceea ce priveşte reţeaua de apă, iar acum sunt investiţii în noi sisteme de producere a energiei electrice. Aici, la Gostinu, se vorbeşte despre un parc fotovoltaic, dar Guvernul României nu încurajează chestia asta, pentru că cei din Executiv preferă să vândă ieftin oamenilor lor curent electric, pe care să îl revândă apoi altora”, a spus Ionel Muscalu.

Protestele din aceste zile, desfăşurate în mai multe oraşe din ţară, au constituit un alt subiect ridicat de sătenii veniţi la întâlnirea cu liberalii.

„Sunt mişcări de stradă pentru că nimeni nu mai doreşte ca Partidul Democrat să mai conducă România, oamenii nu-l mai vor pe Băsescu preşedinte. Cum spuneau şi colegii mei, tuturor ne-a ajuns cuţitul la os pentru că, de trei ani şi jumătate, de când cei care azi guvernează România au preluat frâiele ţării nu au făcut altceva decât să fure”, a declarat şi vicepreşedintele PNL şi al Consiliului Judeţean, Dumitru Gavrilă.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!