Politic

Manifestările pro Arafat şi anti Băsescu s-au amplificat

Intervenţia în direct a lui Traian Băsescu într-o emisiune TV pe o lege care încă n-a apărut a fost catalogată de vicepreşedintele PNL Giurgiu, Dragoş Ujeniuc, anticonstituţională şi deopotrivă interesată. Intimidarea subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, dar mai ales ameninţarea acestuia cu “ori pleacă ministrul, ori subsecretarul”, atitudine ce a dus, în cele din urmă, la demisia lui Arafat, a demonstrat clar interesul lui  Băsescu pentru o parte a sistemului sanitar, şi anume ambulanţele aducătoare de profit. De altfel, acesta nu a  intervenit nicio clipă pentru apărarea legii în întregul ei, ci doar pentru SMURD, ceea ce-l doare pe el.

“Astfel că Raed Arafat, care şi el făcea parte din guvern, nu a fost lăsat să-şi spună punctul de vedere fiind atenţionat de Traian Băsescu că dacă nu este de acord cu proiectul lansat e liber să plece, apelând la o expresie care denotă caracterul – ghici, ghicitoarea mea, cine va pleca? Intervenţia menită a-l discredita pe Raed Arafat dar şi modul impardonabil de a-i urechea şi face nesimţiţi  pe Dinu Patriciu şi Ion Nicolae în văzul întregii ţări ridică multe semne de întrebare la adresa preşedintelui. Astfel se ocupă Traian de Băsescu de eradicarea corupţiei. Scormoneşte vinovăţii pentru alţii, dar pe cel care i-a făcut lui campanie nu l-a identificat. Mai mult, acesta nu ştie nimic din ceea ce face fratele său şi nici măcar ce face fiică-sa cu limba română. Nu vrem să fim acuzaţi că deversăm peste un asemenea personaj atacuri virulente, dar el ne obligă să folosim limbajul pe care-l merită. Cei ce i-au dat votul au ajuns astăzi să se blesteme singuri pentru această vină dar şi pentru aceea că nu au sancţionat la timp derapajele lui Traian Băsescu spre dictatură. Reformarea statului înfăptuită de actualul preşedinte ţine doar 48 de ore, după care se răzgândeşte. Toate numirile politice eşuează lamentabil chiar în aprecierile PD-L şi ale sale personal. Şi atunci, despre ce consecinţe vorbim vis-a-vis de reformă? Ceea ce se întâmplă la Târgu Mureş am convingerea că este doar mesajul de început din partea societăţii”, a declarat Dragoş Ujeniuc vineri, 13 ianuarie, în cadrul conferinţei de presă a PNL Giurgiu.

Şi domnia sa a avut dreptate. Deşi Traian Băsescu a anunţat public că a retras Proiectul Legii Sănătăţii, manifestaţiile pro Arafat s-au extins cu repeziciune în următoarele zile şi a cuprins Alba Iulia, Cluj Napoca, Timişoara,Satu Mare, Deva, Hunedoara, Iaşi, Galaţi, Bistriţa, Craiova şi Bucureşti.

Protestatarii au cerut demisia preşedintelui şi a Guvernului dar şi alegeri anticipate. Tensiunile acumulate pe parcursul acestor zile de protest  au făcut ca lucrurile să degenereze, în afara protestanţilor paşnici regăsindu-se şi indivizi tulburenţi ce au aruncat cu pietre, petarde şi sticle incendiare în echipajele de jandarmi care au intervenit în forţă pentru a restabili ordinea publică.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!