Actualitate

Graba strică treaba

beianu1CONSILIERUL LOCAL ELENA DINU ŞI PREŞEDINTELE ORGANIZAŢIEI MUNICIPALE A PNL GIURGIU AU SUSŢINUT MIERCURI O CONFERINŢĂ DE PRESĂ ÎN CARE AU DISCUTAT DESPRE INTENŢIA MUNICIPALITĂŢII DE A APELA LA O EMISIUNE DE OBLIGAŢIUNI PENTRU A FACE ROST DE BANI. DACĂ ELENA DINU A EXPLICAT MOTIVELE PENTRU CARE LIBERALII AU RESPINS PROIECTUL APROBAT PÂNĂ LA URMĂ CU MAJORITATE DE VOTURI, DUMITRU BEIANU A SUBLINIAT FAPTUL CĂ ACEASTĂ METODĂ DE ÎMPRUMUT VA SUFOCA MUNICIPALITATEA PÂNĂ ÎN 2028 PRINTR-UN GRAD DE ÎNDATORARE FOARTE MARE.

Proiectul privind aprobarea lansării unei emisiuni de obligaţiuni municipale pe piaţa internă de capital în valoare de până la 60 de mii de lei a tulburat apele în administraţia şi politica locală. Acesta a fost aprobat săptămâna trecută cu toate că liberalii din consiliu au votat împotrivă. Elena Dinu a explicat motivul principal pentru care consilierii PNL s-au opus proiectului.

Aşadar liberalii giurgiuveni susţin că municipalitatea s-a grăbit înainte de a afla ce anume se va putea finanţa prin programele operaţionale pentru fondurile de coeziune 2014-2020. Fără aceste informaţii este posibil ca proiecte importante să fie pierdute din cauza faptului că municipalitatea nu va avea în momentul respectiv posibilitatea de cofinanţate.

La rândul său, Dumitru Beianu a subliniat faptul că această emisiune de obligaţiuni va relaxa o scurtă perioadă municipalitatea, însă va mări gradul de îndatorare pe o perioadă mai mare de timp: până în 2028.

Dumitru Beianu a mai spus că nicio bancă nu va mai acorda un împrumut avantajos din cauza nivelului ridicat al gradului de îndatorare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!