Social

Grătar sau picnic la Giurgiu, fără amenzi

Încă din 30 martie anul acesta a intrat în vigoare Legea „Picnicului”, în baza căreia românii nu mai au voie să facă grătare şi nici picnic-uri decât în locuri special amenajate. Altfel, riscă amenzi de mii de lei.

Primăria Giurgiu a început zilele acestea amenajarea unui astfel de loc special, în apropiere de „piciorul podului”, lângă clădirea ce găzduieşte Centrul de Pregătire şi Instruire al Poliţiei Locale.

Amenajările ce sunt realizate în această perioadă constau în delimitarea zonei, stabilirea locurilor de grătare, a celor de şedere, racorduri la utilităţi, realizarea platformei necesare colectării selective a deşeurilor şi montarea toaletelor ecologice. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Giurgiu, în locul special prezentat vor fi aduse patru mari grătare, dar şi mai multe mese şi scaune. De asemenea, în apropiere, va fi realizată şi o parcare, iar lucrările ar putea fi gata în circa o săptămână.

Conform Legii „Picnicului”, cei care iau parte la astfel de activităţi au obligaţia de a arunca gunoaiele în locuri special amenajate. Cei care nu respectă acest lucru riscă să fie sancţionaţi cu o amendă cuprinsă între 200 şi 2.000 de lei.

Focul va fi aprins doar în locurile special amenajate şi nu va fi lăsat nesupravegheat. Amenda pentru nerespectarea acestor obligaţii este de minimum 2.000 de lei şi poate ajunge până la 5.000 de lei.

Vor fi sancţionaţi contravenţional cu până la 3.000 de lei şi cei care aruncă mucuri de ţigară sau chibrituri în alte locuri decât cele amenajate, precum şi cei care nu lasă curăţenie în locul de picnic.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!