La zi Social

IJJ Giurgiu: Comerțul ilegal, sancționat

jandarmiZeci de articole vestimentare au fost confiscate vineri, 14 octombrie a.c. de jandarmii giurgiuveni în urma unei misiuni specifice desfășurate în localitatea Florești. Un tânăr de 27 de ani din județul Tulcea a fost sancționat contravențional cu avertisment scris.

Jandarmii au observat că acesta comercializa ambulant diferite produse, în locuri neautorizate și fără a putea prezenta documente de proveniență pentru bunurile respective.

Pe această cale reamintim că   „efectuarea de activități de producție, comerț sau prestări de servicii, după caz, cu bunuri a căror proveniență nu este dovedită, în conditiile legii și “vânzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decât cele autorizate de primării, consilii județene sau prefecturi” constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 – 5.000 de lei, potrivit Legii                   nr. 12/1990 care protejează populaţia împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care jandarmii recomandă giurgiuvenilor să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă sunt abordaţi de necunoscuţi care le oferă spre vânzare diverse produse şi să nu încurajeze astfel de fapte.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!