Actualitate

În acest moment, NU sunt cazuri confirmate de coronavirus (Covid-19) în Giurgiu

Potrivit datelor furnizate de Instituția Prefectului – județul Giurgiu, in aceasta dimineata, la nivelul judetului Giurgiu, situatia se prezenta astfel: 58 persoane în autoizolare ; 4 persoane ieșite din autoizolare; 58 persoane în carantină. Exista 178 locuri în spații de carantinare, din care 120 locuri libere.

In continuare, Instituția Prefectului – județul Giurgiu face apel către toți cetățenii municipiului și județului Giurgiu să se informeze cu privire la măsurile adoptate atât la nivel național cât și la nivel județean referitoare la evoluția noului virus CoVid – 19 doar din surse autorizate și să ignore orice zvon apărut în spațiul public.
Menționăm că, giurgiuvenii se pot informa cu privire la CoVid – 19 apelând 112 sau linia dedicată pentru coronavirus TELVERDE 0800800358.
Asigurăm populația că instituțiile publice cu atribuții în gestionarea acestei situații activează, conform metodologiei, existând la nivelul județului o capacitate de reacție și adaptare rapidă.
Pe această cale, facem din nou apel la populație să rămână calmă și să respecte regulile generale pentru a preveni infectarea: spălarea mâinilor cât mai des cu apă și săpun, evitarea contactului cu persoane bolnave (care au simptome respiratorii), folosirea batistei de unică folosință, abținerea de la automedicație, anunțarea medicului de familie la apariția oricăror simptome respiratorii, evitarea spațiilor aglomerate și anunțarea de urgență la medicul de familie și la Direcția de Sănătate Publică (telefonic) a persoanelor care se întorc din zone afectate de coronavirus.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!