Actualitate

În timp ce sumele alocate, per total, unităţilor administrative din judeţ au crescut cu circa 8 procente în 2013, la municipiu, creşterea a fost de aproape 29%

Aprobarea repartizării sumelor din buget pentru echilibrarea bugetelor locale şi suma ce i-a revenit municipiului Giurgiu, subiect ce ţine capul de afiş al acestei perioade, a fost una din temele abordate ieri, în conferinţa de presă a Partidului Social Democrat Giurgiu, de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Marciu.

Cele 10 miliarde de lei vechi alocaţi municpiului Giurgiu din acest buget au nemulţumit, după cum se ştie, conducerea Primăriei, care a şi contestat în instanţă hotărârea respectivă, considerând că suma este prea mică. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Marciu, spune, însă că, în comparaţie cu anul 2012, sumele alocate municipiului din acest buget au crescut cu 28,7.

Potrivit lui Cristian Marciu, în timp ce creşterea de la municipiu a fost de 28,7%, bugetul alocat, per total, unităţilor administrativ teritoriale din judeţ a crescut doar cu 8,78.

În altă ordine de idei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean spune că, cel mai probabil în a doua jumătate a lunii aprilie, urmează dezbaterea şi aprobarea bugetului propriu al Consiliului Judeţean, iar cea mai mare parte a banilor vor avea ca destinaţie continuarea unor proiecte începute în anul 2012. Probleme mari vor fi, însă, la drumurile judeţene.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!