Politic

Ponta, personalitatea din USL cea mai apropiată de Băsescu

Conform unui sondaj de opinie realizat de GEOPOL (în perioada 25 martie – 1 aprilie), Victor Ponta este, în opinia românilor, personalitatea cea mai interesată să rupă alianţa USL – 25,2%. Mai interesată chiar decât Traian Băsescu – 23,1%, sau chiar decât Călin Popescu Tăriceanu – 9,1%.

De altfel, premierul Victor Ponta este considerat personalitatea din USL cea mai apropiată de preşedintele Traian Băsescu – 19,3%. Acesta este urmat de Tăriceanu – 12,3% şi Gabriel Oprea – 9%.

Este de menţionat că studiul nu a acoperit şi evenimentele ultimelor zile, respectiv înţelegerea lui Ponta cu Băsescu în ceea ce priveşte desemnarea procurorilor.

Cu toate acestea, Victor Ponta este privit ca cel mai potrivit pentru funcţia de prim ministru; înaintea guvernatorului BNR Mugur Isărescu sau a vicepreşedintelui PNL Klaus Johannis.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1061 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 şi peste 18 ani, cu o marjă de eroare de plus – minus 3%, la un grad de încredere de 95%.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!