La zi

Kim Jung-un se joacă de-a apocalipsa

Denis Samsonov, purtătorul de cuvânt al ambasadei ruse la Phenian, a declarat vineri, 5 aprilie, că i s-a cerut de către un reprezentant al Ministerul de Externe nord-coreean să ”examineze problema evacuării colaboratorilor săi din ambasadă.”

Conform agenţiei sud-coreene Yonhap, guvernul condus de Kim Jung-un a decis transportul unei a doua rachete cu rază medie de acţiune pe coasta de est, aceasta fiind instalată pe un lansator de rachetă mobil. Până acum, s-a confirmat că nord-coreenii au transportat cu trenul două rachete cu rază medie de acţiune de tip Musudan către coasta de est şi le-au instalat pe vehicule echipate cu dispozitiv de lansare.

Racheta Musudan, dezvăluită prima oară la o paradă militară din octombrie 2010, ar avea o rază de acţiune de 3000 de km, adică ar avea capacitatea de a atinge Coreea de Sud şi Japonia.

Pe de altă parte, Musudan are capacitatea de a atinge şi o rază de acţiune de 4000 de km dacă are o încărcătură uşoară. Ceea ce înseamnă că poate lovi, în mod teoretic, Insula Guam din Pacific, acolo unde sunt instalate tabere militare americane.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!