Actualitate

Starea jalnică a Drumului Judeţean 603 i-a adus la disperare pe şoferii din zonă, care s-au mobilizat şi vor să blocheze Drumul Naţional 5 Giurgiu-Bucureşti

Despre Drumul Judeţean 603 Schitu-Comana s-au făcut numeroase reportaje şi ştiri. Din păcate, fără vreun rezultat concret, astfel că drumul cu pricina a ajuns un adevărat coşmar pentru şoferii nevoiţi să îl folosească – în special cei care lucuiesc în zonă şi fac naveta. Disperaţi, oamenii sunt hotărâţi să recurgă la măsuri extreme pentru ca acest drum să fie reparat: ei vor să blocheze Drumul Naţional 5 Giurgiu-Bucureşti.
Drumul cu pricina este subiectul unui proiect Regio de 16 milioane de euro, depus de Consiliul Judeţean încă din decembrie 2008 şi câştigat în martie 2012. Numai că, de atunci şi până acum, nimeni nu a făcut nimic. Din tot felul de motive birocratice, legate de contractări, licitaţii şi alte astfel de aspecte, care pe şoferi chiar nu îi interesează, lucrările la acest drum nu au început nici la un an de la câştigarea proiectului despre care aminteam. Între timp, evident, ceea ce mai rămăsese din aşa-zisul carosabil s-a distrus total, aşa că acum drumul este plin de gropi, ce nu mai pot fi evitate. În plus, drumul cu pricina a ajuns o adevărată capcană, iar cel mai recent exemplu a fost înregistrat chiar joi seară când, în încercarea de a ocoli aceste gropi, şoferul unui microbuz plin cu pasageri s-a răsturnat cu maşina pe marginea şanţului. Şi se pare că acolo a rămas până vineri pe la prânz. Disperaţi că nimeni nu bagă în seamă problema lor, oamenii din zonă au început să-şi strige necazul pe reţelele de socializare, postând şi dovezi ale stării Drumului Judeţean 603, în zona Mihai Bravu: fotografii şi filmări. Iar comentariile nu sunt deloc măgulitoare. Mai mult decât atât, pe aceeaşi reţea de socializare a apărut şi ideea organizăzrii unei acţiuni radicale: şoferii din zonă intenţionează să blocheze Drumul Naţional 5 Giurgiu-Bucureşti, în speranţa că astfel vor fi băgaţi în seamă şi că se va face ceva şi pe DJ 603. Coincidenţă sau nu, tocmai când spiritele s-au încins mai tare, apare şi o veste bună: luni, 1 aprilie, s-a semnat contractul pentru reabilitarea acestui drum, însă vor mai trece, probabil, câteva luni bune până când lucrările vor şi începe, efectiv, pentru că urmează procedurile de achiziţie, licitaţiile şi toţi ceilalţi paşi birocratici. Până atunci, însă, oamenii din zonă au o singură solicitare: autorităţile judeţene să aducă măcar nişte nisip, pietriş ori refuz de ciur cu care să astupe, provizoriu, miile de gropi din asfalt, astfel încât drumul să mai poată fi folosit, cât de cât, până când va fi refăcut în totalitate.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!