Actualitate Anunțuri Comunicate

Incendii, măsuri PSI și asistență medicală SMURD, în ultimele două zile

Pompierii și salvatorii SMURD au fost la datorie, în județul Giurgiu, în acest sfârșit de săptămână, fiind pregătiți să acționeze pentru stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor medical.
În ultimele zile, misiunile acestora au vizat, în principal:
⦁ acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 37 de situații
⦁ asigurarea măsurilor PSI în urma unui accident rutier produs în localitatea Dobreni
Evenimentul s-a produs sâmbătă dimineață, pe DC 83, între un autoturism și un tractor pentru grădină. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași, cu o autospecială de stingere, dotată cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și o ambulanță SAJ.
Bărbatul care conducea tractorul, în vârstă de 73 de ani, a fost preluat de paramedici, iar pasagera din autoturism, în vârstă de 71 de ani, de echipajul SAJ. Ambele persoane au fost transportate la spital.
Pompierii au asigurat măsurile PSI și au acționat pentru sablarea părții carosabile, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță.
Cazul a rămas în atenția Poliției pentru cercetări.
⦁ stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în localitatea Crânguri
Incendiul s-a produs sâmbătă după-amiază, pe un teren viran. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars aproximativ 5.000 mp de vegetație uscată, cel mai probabil din cauza focului deschis în spații deschise.
⦁ stingerea unui incendiu izbuncit la un centru de dezmembrări, în localitatea Săbăreni
Incendiul a avut loc ieri după-amiază. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta violent, la trei rulote, o dubiță și două autoturisme. De asemenea, a fost afectat și un solar aflat în apropiere, pe o suprafață de aproximativ 200 mp.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.

Pentru a preveni astfel de evenimente, recomandăm respectarea următoarelor măsuri:
⦁ verificaţi instalaţia electrică, astfel încât aceasta să nu prezinte cabluri neizolate;
⦁ nu faceți improvizații la instalația electrică;
⦁ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
⦁ verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;
⦁ verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autoturism.
⦁ stingerea unui incendiu izbuncit într-o gospodărie din localitatea Bolintin Vale
Incendiul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o gospodărie în care se aflau două imobile. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.
Au ars acoperișul unei case, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, o cameră și bunurile din interior. La cealaltă clădire, a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 120 mp. În imediata apropiere se afla o rulotă tip fast-food. Din cauza flăcărilor, aceasta a fost afectată pe una din laturi.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.
Incendiile de natură electrică pot fi prevenite respectând următoarele măsuri:
⦁ efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;
⦁ nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu;
⦁ la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
⦁ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
⦁ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, va trebui să cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
⦁ nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
⦁ alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu;
⦁ instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului;
⦁ amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede. Unele accidente de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau la contactul cu apa.
⦁ asigurarea măsurilor PSI în urma unui eveniment rutier produs în localitatea Roata de Jos
Evenimentul s-a produs ieri seară, pe strada Lalelelor. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos, cu o autospecială de stingere, dotată cu modul de descarcerare. Aceștia au găsit un autoturism în afara părții carosabile, fără persoane rănite și au asigurat măsurile PSI.
Cazul a rămas în atenția Poliției pentru cercetări.
În următoarele ore, evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!