Actualitate Cultură

INEDIT! „Maiorescienii” au sărbătorit într-un mod special 144 de ani de la înfiinţarea Colegiului

DSC06579După ce în alţi ani, de ziua lor, cei de la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” obişnuiau să aducă în curtea unităţii diverse personalităţi pentru discursuri, anul acesta, cu ocazia împlinirii a 144 de ani de existenţă a Colegiului, s-au gândit la o acţiune specială.
Astfel, îmbinând utilul cu plăcutul, mai mulţi elevi de la clasele a X-a au participat, luni, 4 noiembrie, la un concurs de istorie, cu date exclusiv din „viaţa” Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”.
Tinerii au avut de răspuns la 9 întrebări, precum data punerii pietrei de temelie a instituţiei de învăţământ, sau cine a fost primul director, ori câţi elevi număra prima clasă de studiu. În plus, cea de-a zecea cerinţă a constat în transpunerea, în scris, a gândurilor elevilor faţă de istoria celei mai vechi unităţi de învăţământ din Giurgiu.
Concursul a fost organizat de catedra de istorie a Colegiului, iar din juriu a făcut parte inclusiv fostul director Ion Dincă.
I-am întrebat pe tineri de ce s-au înscris în competiţie şi ne-au spus că îi fascinează trecutul liceului lor. Dar, mai ales că sunt mândri de eforturile depuse de dascăli şi nu numai pentru ca rezultatele excelente obţinute de cei de la „Maiorescu” să se menţină de-a lungul vremii.
Competiţia nu a însemnat doar verificarea cunoştinţelor despre Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, ci şi câştigarea unor premii, precum agende, pixuri, cărţi şi diplome. C.S.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!