La zi

Inflaţie de consilieri locali la municipiu! 21 consilieri pe 20 de mandate

velicu cl

Situaţie inedită (şi rămâne de văzut cât de legală) în ultima şedinţă a Consiliului local de joi, 18 decembrie. Avem 20 de consilieri cu mandate valide, dar în şedinţă au votat… 21!

Asta pentru că, după ce Florian Velicu şi-a recâştigat în instanţă, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, mandatul de consilier, colegii săi adoptaseră o hotărâre prin care revocau o altă hotărâre: cea prin care fusese validat Dumitru Gărgărea, înlocuitorul lui Velicu.

Până aici, nimic neobişnuit. Situaţia inedită a apărut după ce prefectul judeţului a atacat hotărârea de revocare a lui Gărgărea, care, până ce instanţa se va decide, este, în continuare, consilier local. Consilier local este, însă, şi Florian Velicu, după ce judecătorii i-au dat câştig de cauză.

Aşa se face că joi au participat la şedinţă amândoi şi au şi votat, tot amândoi. Cât de legale sunt hotărârile luate în acea şedinţă, vor decide, probabil, cei în drept. Mai ales că, în plenul şedinţei, unii din consilieri au atras atenţia asupra faptului că orice hotărâre adoptată în această şedinţă poate fi atacată – cu succes – de oricine.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!