Actualitate Politic

Iohannis trebuie să-şi menţină textura mandatului, una de debaronizare

czm_gusa_32040500Consultantul politic Cozmin Guşă este de părere că preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Cotroceni pe fondul unei campanii curate, cu un mesaj clar anti-Ponta şi anti-baroni, motiv pentru care trebuie să-şi menţină acest mesaj.

”Băsescu a ajuns să conducă 10 ani România din cauza a două greşeli, sau inadvertenţe, spuneţi-le cum vreţi. Mai întâi, un om educat şi foarte bine instruit de către statul român, l-am numit aici pe Adrian Năstase, a preferat lăcomia şi un anumit subiectivism în locul unei guvernări bune şi a unei reformări politice, de care era în stare. Acestea i-au fost fatele, iar Băsescu a câştigat primul mandat. Al doilea l-a câştigat după ce un alt lider PSD, poate la fel de sofisticat, educat şi bine instruit precum Năstase, Mircea Geoană, s-a dovedit indisciplinat în campanie. Nu avem ce-i reproşa lui Băsescu, de vreme ce doi oameni, cu mult mai multă carte şi mai multă aplicabilitate, au făcut greşeli majore în campanie şi nu numai.klaus_iohannis_26874_presidency_09128400

În cazul lui Iohannis, al cărui mandat – spre deosebire de al lui Băsescu – ni-l dorim repetat, este necesar să-şi păstreze textura mandatului. Votul majoritar anti-Ponta şi anti-baroni, vot evident negativ venit din partea cetăţenilor trebuie să-i fie precum un far călăuzitor. Trebuie neapărat să-şi menţină această textură a mandatului, să ducă la bun sfârşit această antibaroniadă, altfel va avea probleme. Cu această debaronizare a României trebuie să bată pas de defilare Klaus Iohannis spre un al doilea mandat la Cotroceni, care înseamnă, practic, reconstrucţia României.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!