Actualitate

IPJ Giurgiu, din nou, despre prevenire!

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, și a infracțiunilor de violență domestică în municipiul Giurgiu.
 Joi, 10 mai a.c., polițiștii din  cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, a infracțiunilor de violență domestică, precum și în cadrul Planului de Măsuri pentru incluziunea socială a cetățenilor români aparținând minorității rome, în municipiul Giurgiu.
Activitățile au fost desfășurate pe raza Secțiilor de Poliție Bolintin Vale, Ghimpați și Mihăilești, atât în unitățile de învățământ cât și în comunitate, în colaborare cu polițiștii din cadrul formațiunilor de proximitate de la Poliția Orașului Mihăilești și Poliția Bolintin Vale.
Activitățile desfășurate în unitățile de învățământ au vizat informarea elevilor cu privire la prevenirea bullying-ului, a consumului de droguri și a violenței în școli.
Elevii liceelor din Mihăilești și Bolintin-Vale au fost informați despre oferta educațională a M.A.I. și au fost îndrumați către o carieră în poliție.
Cetățenii au fost informați cu privire la metodele folosite pentru săvârșirea de infracțiuni și au fost sfătuiți să recurgă la cele mai simple metode pentru prevenirea furturilor din locuințe, din anexele gospodărești și chiar a furturilor din genți și/sau buzunare.
Au fost purtate discuții și cu cetățenii de etnie romă, punându-se accent pe evitarea comportamentelor violente și a limbajului agresiv, pe reducerea absenteismului școlar și pe renunțarea la căsătoriile timpurii.
Au fost făcute recomandări și distribuite materiale cu informații de prevenire a violenței domestice.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!