Actualitate

TAXIMETRIST DEPISTAT CONDUCÂND AUTOTURISMUL SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

TAXIMETRIST DEPISTAT CONDUCÂND AUTOTURISMUL SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

Un bărbat, de 44 de  ani, din municipiul Giurgiu este cercetat de polițiști după ce a fost depistat conducând autoturismul, pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.
Vineri, 11 mai a.c., în jurul orei 01.50, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au depistat pe strada Tineretului din municipiul Giurgiu, un bărbat de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism (taxi) sub influența băuturilor alcoolice.
În fapt, la solicitarea documentelor, polițiștii au observat că acesta are dificultăți in a-și ține echilibrul și vorbea incoerent, motiv pentru care i-au cerut conducătorului auto să fie testat cu aparatul etilotest.
Conducătorul auto a refuzat atât testul cu aparatul etilotest, cât și să-i fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, la Spitalul Județean Giurgiu.
Polițiștii au întocmit în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii, de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
PERSOANE SUPRAVEGHEATE JUDICIAR
Poliția giurgiuveană verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară își respectă obligațiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanța competentă.
Astfel, joi 10 mai a.c., polițiștii giurgiuveni au verificat prezența la sediul organului judiciar, conform graficelor de supraveghere, a unui număr de 24 persoane, față de care instanța a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe raza municipiului Giurgiu.
De asemenea au verificat în mod inopinat la domiciliu un număr de patru persoane aflate sub măsura preventivă a arestului la domiciliu pe raza mun. Giurgiu.
Polițiștii reamintesc, că măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligații în sarcina persoanelor față de care au fost dispuse iar în situația nerespectării se sesizează instanța competentă.
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR GIURGIUVENI DE VERIFICARE A SISTEMELOR DE SECURITATE
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție județean Giurgiu, continuă activitățile de  verificare în domeniul sistemelor de securitate privată.
Joi, 11 mai a.c., polițiștii au organizat în localitatea Joița din județul Giurgiu, o acțiune ce a avut ca scop prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului și respectarea legislației din domeniul sistemelor de securitate privată.
Totodată polițiștii au îndrumat și controlat prestatorii de servicii în domeniul sistemelor de alarmare și au verificat licențele societăților specializate, dacă acestea au fost reînnoite sau dacă au fost actualizate regulamentele de organizare și funcționare.
În urma acțiunii, pentru neregulile depistate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, la două  societății comerciale controlate în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor minimale de securitate.
TÂNĂR DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTOTURISM NEÎNMATRICULAT
 Un tânăr de 26 ani, din orașul Videle, județul Teleorman, este cercetat de polițiști după ce a fost depistat pe Drumul Național 61, conducând un autoturism neînmatriculat.
Vineri, 11 mai  a.c., în jurul orei 02.00, polițiștii giurgiuveni au depistat un tânăr de 26 de ani din orașul Videle, județul Teleorman, în timp ce conducea pe Drumul Național 61, raza comunei Crevedia Mare, un autoturism cu număr provizoriu de înmatriculare.
În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul este radiat temporar din circulație de autoritățile bulgare.
În cauză a fost întocmit un dosar penal în care polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!