Actualitate

IPJ Giurgiu informeaza

A VRUT SĂ ÎNCERCE VIGILENȚA POLIȚIȘTILOR CONDUCÂND O AUTOUTILITARĂ CU NUMĂRUL DE ÎNMATRICULARE EXPIRAT ȘI FALS
 Un bărbat este cercetat de polițiști după ce a fost depistat conducând o autoutilitară având plăcuțele cu numărul de înmatriculare expirate și care aparțineau altei autoutilitare.
Joi, 30 august a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii au depistat în trafic, pe strada Libertății, în orașul Bolintin Vale, un bărbat de 43 ani, din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu, în timp ce conducea o autoutilitară având aplicate plăcuțele cu numărul de înmatriculare expirate din data de 18.08.2018 și care aparțineau altei autoutilitare.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere unui autovehicul neînmatriculat și conducere unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.
UN OM PREVENIT, ESTE UN OM SALVAT !
 Adoptarea unei conduite preventive și acordarea unei atenții sporite protejării bunurilor proprii reprezintă condițiile esențiale pentru reducerea infracțiunilor contra patrimoniului.
 Joi, 30 august a.c., polițiștii giurgiuveni au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, activități de prevenire a infracțiunilor de înșelăciune, precum și în cadrul Campaniei de prevenire a furturilor din buzunare în zonele de agrement din municipiul Giurgiu, precum și în zona Cartierului Istru – Șoseaua Sloboziei.
Cu această ocazie cetățenii giurgiuveni au fost informați cu privire la existența unor fapte și tentative a unor persoane rău intenționate de a comite furturi de bunuri și sume de bani din locuințe, precum și modurile de operare folosite de către infractori în cazul infracțiunilor de înșelăciune ( metoda accidentul, ghicitul, câștigul, împrietenirea etc.).
Au fost distribuite pliante cu recomandări informativ-preventive și prezentate modalități de evitare a conflictelor în mediul familial, dar și pliante cu recomandări privind furturile din buzunare și genți.
Exersarea spiritului de vigilență reprezintă primul și cel mai solid “scut” împotriva hoților și a altor genuri de infractori. Comportamentul neadecvat caracterizat  prin neglijență, ignoranță “ajută” la comiterea acestui gen de fapte.
Totodată, polițiștii au desfășurat activități preventive în cadrul Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Giurgiu.
Pentru prevenirea infracțiunilor de tâlhărie, polițiștii giurgiuveni vă recomandă:

  • geantă atârnată neglijent pe umăr este o „invitație” pentru hoți. Poartă poșeta/borseta în față, lipită de corp, protejată de unul dintre brațe;
  • evită ieșirile în localitate după lăsarea întunericului, mai ales în zonele izolate sau neiluminate;
  • nu te lăsa atras(ă) în locuri dosnice de către persoane care oferă spre vânzare diferite produse (mai ieftine, de obicei);
  • nu permite accesul în casă/curte persoanelor care vor să îți prezinte diferite “promoții“ sau susțin că realizează sondaje de opinie ori reprezintă diferite organizații caritabile!

POLIȚIA GIURGIU LA DATORIE CU OCAZIA MECIULUI DE FOTBAL F.C. ASTRA GIURGIU – F.C. VOLUNTARI
Polițiștii giurgiuveni vor acționa pentru menținerea ordinii publice și a siguranței rutiere la meciul de fotbal dintre echipele F.C. ASTRA GIURGIU – FC VOLUNTARI, care va avea loc sâmbătă, 1 septembrie a.c., începând cu orele 18.30, pe Stadionul „Marin Anastasovici”, din municipiul Giurgiu.
Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu vor acționa pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică, a siguranței rutiere pe traseul de deplasare al suporterilor, în proximitatea stadionului cât și în alte zonele de interes, pentru ca participanții la competiție să se bucure în liniște de evenimentul sportiv, asigurând totodată accesul auto în zonele în care va fi restricționată sau deviată circulația rutieră.
Dispozitivul Poliției Județene este compus din polițiști de ordine și siguranță publică, rutieri, criminaliști, precum și polițiști din cadrul serviciului de arme, explozivi, substanțe toxice și periculoase.
Poliția recomandă participanților să evite provocarea și implicarea în orice fel de incidente, precum violențele verbale și fizice.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!