Actualitate La zi ORDINE PUBLICA

IPJ Giurgiu: Sanctiuni si prevenire

ACȚIUNE PE LINIE DE PISCICULTURĂ PE RAZA MUNICIPIULUI GIURGIU
 Joi, 26 iulie a.c., între orele 06.00 – 14.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu împreună cu reprezentanți din cadrul DSVSA Giurgiu au executat o acțiune pe linie de piscicultură, pe raza municipiului Giurgiu, având ca scop controlul societăților comerciale care desfășoară activități cu pește și produse din pește, precum și pe celelalte linii de muncă, dar și transportul pe drumurile publice.
Cu această ocazie au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.520 lei.
Totodată au fost verificate 3 societăți comerciale care desfășoară activități cu pește și produse din pește, unde au fost constatate încălcări ale Regulamentului U.E. 852/2004, privind igiena produselor alimentare.
DEPISTAT CONDUCÂND FĂRĂ PERMIS ȘI SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
 Un tânăr, de 26 ani, este cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
 oi, 26 iulie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii giurgiuveni au depistat în trafic, pe Drumul Județean 503 A, în afara localității Izvoarele, județul Giurgiu, un tânăr, de 26 de ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
Din cauză că tânărul prezenta halenă alcoolică, a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și conducere a unui vehicul pe drumurile public sub influența băuturilor alcoolice.
CERCETAT DE POLIȚIȘTI DUPĂ CE A CONDUS UN AUTOTURISM DEȘI AVEA PERMISUL SUSPENDAT
 Un bucureștean este cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice, deși avea dreptul de a conduce suspendat.
 Joi, 26 iulie a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii giurgiuveni au depistat în trafic, pe Drumul Național 6, în localitatea Mihăilești, județul Giurgiu, un bărbat de 38 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoana căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.
ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII GIURGIUVENI
 Polițiștii giurgiuveni continuă activitățile de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, precum și în cadrul Campaniei Locale de prevenire a violenței în familie “Violența Nu Are Culoare”.
 Joi, 26 iulie a.c., polițiștii giurgiuveni au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de “Lovirea sau alte violențe”, precum și în cadrul Campaniei Locale de prevenire a violenței în familie “Violența Nu Are Culoare”, în localitatea Stănești, județul Giurgiu.
Cetățenii din mediul rural au fost atenționați cu privire la existența unor fapte și tentative ale unor persoane rău intenționate de a comite furturi din locuințe de bunuri și sume de bani, prin diverse moduri de operare.
Polițiștii giurgiuveni au purtat discuții cu familiile ai căror membrii au comportamente violente și limbaj agresiv, dar și cu victimele agresiunilor fizice și verbale.
Au fost distribuite pliante cu recomandări informativ-preventive și prezentate modalități de evitare a conflictelor în mediul familial.
Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu vă recomandă:
Când sunteți la cumpărături, evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar și nu vă lăsați bunurile de valoare (borsetă, servietă) în căruciorul pentru cumpărături. Fiți atenți la portofel și poșetă!
Depozitați cumpărăturile în portbagaj și nu lăsați la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete!
Evitați discuțiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate și să nu ripostați la agresivitatea lor verbală.
Ocoliți grupurile de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv!
 Atunci când ați fost martorii unor manifestări violente, anunțați imediat Poliția!

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!