La zi Sport

Isăilă continuă la Astra. Cantonament în Italia şi meciuri amicale cu echipe din prima ligă elveţiană pentru giurgiuveni

Daniel Isaila ramane la Astra - foto Costel NicolaeAntrenorul cu care Astra Giurgiu a cucerit primul trofeu din istorie continuă pe banca „alb-negrilor”. Daniel Isăilă (41 de ani) s-a înţeles cu Ioan Niculae pentru un nou contract şi va semna zilele următoare. Obiectivele pentru acesta în noul sezon sunt titlul şi calificarea în grupele Europa League.

După ce s-a aflat şi pe lista Stelei, Daniel Isăilă a hotărât să continue munca începută în urmă cu doi ani la Giurgiu.
Tehnicianul susţine că a bătut palma cu Ioan Niculae pentru un nou contract, discuţia finală având loc la reşedinţa de la Zimnicea a omului de afaceri.
„Duminică am discutat cu domnul Niculae şi am pus la punct toate detaliile contractului. Urmează să semnăm zilele următoare” a spus Daniel Isăilă.
Titlul şi grupele Europa League
Acesta susţine că obiectivul principal este cucerirea în premieră a titlului.
Ne-am dorit în fiecare an să creştem, să depăşim performanţa anului precedent. Singura posibilitate este locul 1 şi va trebui să ne batem cu încredere, cu entuziasm şi foarte multe sacrificii” a spus Daniel Isăilă care ţinteşte şi calificarea în grupele Europa League în ciuda adversarilor de valoare. „Ne dorim foarte tare să pătrundem în grupele Europa League, însă este foarte dificil. Putem juca încă din turul 3 cu echipe ca PSV Eindhoven sau Lyon”.
Stagiu de pregătire în nordul Italiei
Astra Giurgiu s-a reunit pe 16 iunie la Ploieşti, fotbaliştii prezentându-se astăzi la vizita medicală.
Miercuri fotbaliştii şi staff-ul tehnic vor efectua un cantonament de cinci zile în ţară, la Braşov pentru ca în perioada 25 iunie – 9 iulie să fie programat un stagiu de pregătire în nordul Italiei, la Cogolo (regiunea Trentino).
„Pe data de 25 iunie vom pleca la Trentino, lângă Verona, până pe 9 iulie când ne vom întoarce în ţară pentru Supercupa cu Steaua din data de 11 iulie. Vom rămâne ulterior în ţară să pregătim debutul în Cupa Ligii dar şi al noului sezon din Liga I” a declarat Daniel Isăilă pentru Informaţia de Giurgiu.
Până la debutul în noua stagiune, giurgiuvenii vor disputa cel puţin trei meciuri de verificare pe 1, 4 şi 7 iulie. Dacă pentru data de 1 iulie se caută adversar, pe 4 şi 7 iulie Astra va evolua împotriva formaţiilor elveţiene de primă ligă FC Sion (locul 8 în stagiunea trecută) respectiv FC Luzern (locul 4).
Mai mulţi străini, „românii sunt foarte scumpi”
Obiectivul îndrăzneţ necesită şi o îmbunătăţire a lotului. Oficialii au dat asigurări că vor aduce la echipă jucători de valoare. Ca şi în sezonul precedent, „astralii” se vor baza pe serviciile multor străini.
„Suntem în discuţii cu foarte mulţi jucători dar nu pot da nume momentan. Sunt şi români printre ei dar mai puţini. Ştiţi cum e, jucătorii români sunt foarte scumpi. Clar trebuie să acoperim mai multe compartimente. Avem nevoie de dubluri pe fiecare post. Suntem angrenaţi în patru competiţii. Nu va fi uşor aşa că avem nevoie de un lot echilibrat, şi valoric şi numeric” a mai spus Daniel Isăilă.
Singura noutate din tabăra „astralilor” este revenirea atacantului Kehinde Fatai după exprirarea împrumutului de la Club Brugge.
„Marcaj” la Yazalde
Tehnicianul Astrei a recunoscut că mai mulţi jucători din lotul care a cucerit Cupa României nu vor continua la Giurgiu şi în stagiunea următoare.
Împrumuturile jucătorilor Paul Papp, Laurenţiu Iorga, Yazalde Gomes şi Ştefan Popescu au expirat, în timp ce fundaşul central Andrei Mureşan ar putea părăsi Astra după două sezoane.
Daniel Isăilă a declarat că Yazalde ar putea continua la Giurgiu, între Sporting Braga şi Astra discuţiile fiind avansate. Deşi îl vrea în continuare la echipă şi pe Papp, Daniel Isăilă a declarat că este foarte greu de crezut că echipa de care aparţine internaţionalul român, Chievo Verona, va accepta să îl împrumute din nou.
Lotul Astrei Giurgiu:
PORTARI: Lung jr., D. Coman, Gavrilaş;
FUNDAŞI: Măţel, Ben Youssef, Găman, A. Mureşan, J. Morais;
MIJLOCAŞI: Laban, Seto, Yahaya, M. Cristescu, William, Yoda, G. Enache, A. Ioniţă, S. Ungurean;
ATACANŢI: Budescu, Ivanovski, Fatai, Bukari, Alibec.
Bogdan Vladu
Foto Costel Nicolae

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!