Sport

Clint Dempsey a marcat unul dintre cele mai rapide goluri de la Campionatul Mondial. În top se regăseşte şi un fotbalist român

Clint Dempsey a intrat in istorie - credit foto Michael Steele, Getty ImagesAmericanul Clint Dempsey (31 de ani) a reuşit marţi dimineaţă, în primul meci disputat de echipa sa la Campionatul Mondial din Brazilia, unul dintre cele mai rapide goluri din istoria turneelor finale.

Căpitanul „yankeilor” a deschis scorul în secunda 30 a partidei cu Nigeria (grupa G). Naţionala antrenată de Jürgen Klinsmann s-a impus în final cu 2-1 şi visează cu ochii deschişi la calificarea în „optimi” deşi în grupă se mai află Germania şi Portugalia.
Golul atacantului legitimat la Seattle Sounders a intrat direct în istorie. Doar patru jucători au reuşit să marcheze la un Campionat Mondial în mai puţin de treizeci de secunde: Hakan Şukur, Vaclav Masek, Ernest Lehner şi Bryan Robson.
Turcul Hakan Şukur rămâne lider la acest capitol şi este greu de crezut că va fi întrecut vreodată în condiţiile în care la Campionatul Mondial din 2002 a marcat împotriva Coreei de Sud în secunda 11 a meciului.
În topul FIFA al jucătorilor ce au punctat în mai puţin de 60 de secunde se află şi un român. Adalbert Deşu a deschis scorul în secunda 50 a meciului cu Peru (scor final 3-1), prima partidă din istoria României la Campionatul Mondial (Uruguay 1930).
12 jucători au reuşit să marcheze în mai puţin de 60 de secunde la un Campionat Mondial, după cum urmează:

  • 11 secunde: Hakan Şukur (Turcia) în finala mică a Campionatului Mondial din 2002 (Turcia – Coreea de Sud 2-1);
  • 15 secunde: Vaclav Masek (Cehoslovacia) în grupa C a Campionatului Mondial din 1962 (Mexic – Cehoslovacia 3-1);
  • 25 de secunde: Ernest Lehner (Germania) în finala mică a Campionatului Mondial din 1934 (Germania – Austria 3-2);
  • 28 de secunde: Bryan Robson (Anglia) în grupa D a Campionatului Mondial din 1986 (Anglia – Franţa 3-1);
  • 30 de secunde: Clint Dempsey (S.U.A.) în grupa G a Campionatului Mondial din 2014 (Ghana – S.U.A. 1-2);
  • 31 de secunde: Bernard Lacombe (Franţa) în grupa A a Campionatului Mondial din 1978 (Italia – Franţa 2-1);
  • 35 de secunde: Emile Veinante (Franţa) în prima rundă a Campionatului Mondial din 1938 respectiv Arne Nyberg (Suedia) în semifinalele Campionatului Mondial din 1938 (Ungaria – Suedia 5-1);
  • 50 de secunde: ADALBERT DEŞU (ROMÂNIA) în grupa C a Campionatului Mondial din 1930 (România – Peru 3-1), Florian Albert (Ungaria) în grupa D a Campionatului Mondial din 1962 (Ungaria – Bulgaria 6-1) şi Pak Seung Zin (Coreea de Nord) în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 1966 (Portugalia – Coreea de Nord 5-3)
  • 52 de secunde: Celso Ayala (Paraguay) în grupa D a Campionatului Mondial din 1998 (Nigeria – Paraguay 1-3).       Bogdan Vladu

Foto: credit foto Michael Steele, Getty Images

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!