La zi

ISU Giurgiu trage linie după un an plin

Peste 3.200 de cazuri asistate de SMURD şi circa 960 de intervenţii ale detaşamentelor de pompieri şi ale serviciilor voluntare reprezintă, pe scurt, bilanţul ISU Giurgiu pe anul 2011. Această situaţie a fost prezentată miercuri, 25 ianuarie, de către locotenent colonelul Emil Apostol, inspectorul şef al ISU, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul Prefecturii Giurgiu, în prezenţa prefectului Robert Cristoi.

Una dintre problemele cu care s-au confruntat pompierii pe parcursul anului trecut a fost arderea necontrolată a miriştilor şi a vegetaţiei uscate, înregistrându-se 421 de arderi necontrolate, mai mult cu 72% faţă de anul 2010. De menţinonat este că anul trecut, membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă au fost alături de personalul serviciilor profesioniste mult mai mult decât în 2010, înregistrându-se o creştere cu 45% a cazurilor de intervenţie în comun. În 2011, echipajele SMURD au intervenit pentru descarcerare şi prim-ajutor la 41 de accidente rutiere şi în 26 cazuri de degajare persoane, dublu faţă de 2010.

În cadrul întâlnirii de bilanţ, prim-adjunctul inspectorului şef al ISU Giurgiu, Marin Stancu, a vorbit despre activitatea Centrului Operaţional Judeţean. Întrebat ce îi lipseşte Inspectoratului pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii optime, şeful ISU a răspuns că este nevoie de un punct de lucru la Bolintin Deal, lângă spital. În acest fel ar putea fi acoperită toată zona de nord a judeţului dar şi autostrada Bucureşti-Piteşti, a explicat Apostol, care a adăugat că este posibilă deschiderea acestei staţii la primăvară, în luna aprilie.

La întâlnirea cu presa şi cu reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, prefectul Robert Cristoi a vorbit despre problemele pe care le creează lipsa de comunicare cu reprezentanţii ENEL. Mai exact, cei care ar trebui să intervină prompt într-o situaţie de urgenţă nu o pot face din cauza faptului că ENEL nu răspunde apelurilor. Cristoi a declarat că în acest sens a fost pregătit un material bine argumentat care va fi trimis Ministerului Economiei şi Finanţelor, dar şi Ministerului de Interne, pentru găsirea unei soluţii la această gravă problemă de colaborare şi comunicare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!