La zi

Poliţia Locală, la ora bilanţului

Au desfăşurat pe parcursul anului trecut sute de acţiuni de control şi supraveghere independent sau în colaborare cu alte instituţii şi autorităţi ale statului. Despre toate acestea a vorbit vineri, 27 ianuarie, directorul executiv al Poliţiei Locale Giurgiu, Lazăr Ciobanu, în cadrul unei şedinţe de bilanţ în faţa autorităţii publice locale, reprezentată de primarul municipiului, Lucian Iliescu, viceprimarul Liviu Clejan şi secretarul Petre Roşu,  dar şi în faţa reprezentanţilor instituţiilor colaboratoare. Acţiunea a avut loc în sala mare a Centrului Cultural “Ion Vinea”, în prezenţa a peste 70 de poliţişti locali.

Pe parcursul anului trecut, Poliţia Locală a verificat 69 de certificate de urbanism şi a efectuat 7 acţiuni comune de control împreună cu Inspectoratul Judeţean în Construcţii Giurgiu, aplicând 8 sacţiuni în valoare de 8.000 de lei pentru nerespectarea normelor în domeniul disciplinei în construcţii.

La capitolul protecţia mediului, au fost verificaţi 49 de agenţi economici fiind aplicate 8 sacţiuni contravenţionale în valoare de aproape 4.000 de lei pentru nerespectarea normelor legale de protecţie a mediului şi a surselor de apă.

Anul trecut, poliţiştii locali au verificat şi 74 de societăţi comerciale cu profil de activitate comerţ cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, aplicând 35 de sancţiuni de circa 12.500 de lei. În domeniul evidenţei persoanelor au fost verificate 27 de cetăţeni şi imobile iar în cadrul departamentului de evidenţă, contravenţii şi relaţii cu publicul au fost soluţionate 163 de petiţii.

Statistic, anul trecut, patrulele de intervenţie au rezolvat circa 2.900 de situaţii, aplanând 56 de stări conflicutale. În total, au fost aplicate 1.634 de sancţiuni, dintre care 438 au fost avertismente. Pentru anul în curs, conducerea Poliţiei Locale şi-a propus selecţionarea agenţilor de ordine publică şi siguranţă rutieră pentru a urma cursurile de formare iniţială organizate într-o instituţie de învăţământ din cadrul MAI, cu o durată de 3 luni.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!