Actualitate Social

ITPF Giurgiu are doi noi adjuncti

După ce în urmă cu două luni, în fruntea ITPF Giurgiu a fost numit comisar şef Nicu Florian Răboj, începând cu 11 octombrie, Inspectoratul si-a intregit echipa cu doi noi adjuncti: comisar şef  Viorel Chiran, care se va ocupa de partea operativă şi Valentin Negut, împuternicit pentru logistică.
Combaterea eficientă a migraţiei ilegale, fluidizarea traficului în punctele de frontieră, siguranţa cetăţenilor în zona de responsabilitate, eliminarea actelor de corupţie, asigurarea necesarului coroborat cu  îmbunătătirea dotărilor existente şi pregătirea continuă a personalului sunt şi câteva dintre obiectivele acestora. De altfel, sunt aceleaşi cu cele pe care şi inspectorul şef le-a amintit la instalarea sa.
Atât Viorel Chiran cât şi Valentin Negut au o în spate o vastă activitate în domeniu, ei fiind giurgiuveni şi lucrând multi ani în cadrul structurilor judetene sau nationale ale politiei de frontieră.
De  altfel şi inspectorul şef, comisar de politie Nicu Răboj, este convins că vor face echipă bună, iar de acum inainte împreună vor identifica solutii la eventuale probleme ale ITPF, astfel încât activitatea per ansamblu să fie în consonantă cu indicatorii de performantă stabiliti.
Altfel spus, în derularea activitătilor specifice, politia de frontieră va urmări:

  • Creşterea gradului de sigurantă a cetătenilor prin implementarea unei conceptii unitare de control a frontierelor şi intensificarea actiunilor de prevenire şi combatere a migratiei ilegale şi a infractionalitătii transfrontaliere;
  • Asigurarea fluidizării traficului de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere, a supravegherii şi controlului trecerii frontierei de stat, conform standardelor şi procedurilor comunitare;
  • Utilizarea eficientă a resurselor umane, materiale şi financiare alocate institutiei;
  • Creşterea gradului de absorbtie a fondurilor comunitare nerambursabile;
  • Dezvoltarea cooperării inter-institutionale în plan intern şi international;
  • Continuarea implementarii Sistemului Integrat de Securitate a Frontierei.
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!