Actualitate Economic La zi Politic

Județul Giurgiu are un potențial agricol excepțional. Sprijinirea tinerilor din mediului rural și dezvoltarea satului giurgiuvean, preocupari ale factorilor decizionali

Județul Giurgiu are un potențial agricol excepțional. Sprijinirea tinerilor din mediului rural și dezvoltarea satului giurgiuvean constituie o prioritate pentru autoritatile judetene si nu numai.

Joi, 17 iunie a.c., a avut loc o intalnire de lucru cu tineri fermieri din comuna Hotarele și din zonele învecinate, pe tema proiectelor finantate prin FLAG-uri și GAL-uri. Au fost prezentate si masurile de finantare pentru perioada viitoare, masuri ale caror ghiduri se afla in dezbatere publica. Intalnirea a fost organizata de autoritatile locale cu suportul DAJ Giurgiu.

Cu această ocazie, reprezentantii MADR au prezentat măsurile de sprijin pentru investițiile în agricultură și dezvoltare rurală pentru perioada de tranziție 2021-2022, dar si ghidurile ce se afla in consultare publica pe masurile  ce vizeaza dezvoltarea rurala.

Secretarul de stat Gheorghe Stefan a expus principalele nevoi, dar și priorități pe care le are agricultura românească: deficitul forței de muncă, schimbările climatice, capacitatea redusă de stocare și depozitare a materiei prime, slaba putere de negociere a fermierilor mici, subliniind ca in permanenta Ministerul Agriculturii va cauta cele mai bune solutii pentru agricultori.

Oficialul MADR a evidențiat că toate aceste prioritatăti vor beneficia în perioada următoare de finanțare prioritară, care se va adresa tuturor zonelor și sectoarelor de activitate.

Cunoscând avantajele programelor europene pentru agricultură mi-am propus să continui activitățile de informare și promovare a măsurilor de interes din cadrul PNDR implementate prin AFIR, cu precădere a celor cu sprijin nerambursabil. Vom prezenta fermierilor și tuturor persoanelor interesate, modalitățile de atragere a banilor europeni pe care țara noastră îi are la dispoziție în perioada de tranzitie în care ne aflăm„, a declarat Gheorghe Stefan.

Alături de Gheorghe Stefan s-au mai aflat primarul comunei Hotarele, Silvian Manea, Ionut Popa, Consilier – Secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, reprezentanti ai DAJ, ai AFIR, ai Consiliului Judetean Giurgiu, fermieri din zona.

Intalnirea a fost si un bun prilej pentru participanti de a afla care sunt preocuparile fermierilor, dar si ale autoritatilor locale, judetene si nationale, in ce priveste dezvoltarea agriculturii, cunoasterea viitoarelor masuri de finantare si promovarea agriculturii giurgiuvene.

Trebuie subliniat ca, fondurile europene acordate prin PNDR reprezintă un sprijin concret pentru persoanele care doresc să se dezvolte acasă, în satul natal. Ele constituie o oportunitate de care ar trebui să profite atât tinerii cu viziune, aflați la început de drum, cât și fermierii cu experiență în domeniu. Este o dovadă în plus că nu doar administrațiile publice locale pot accesa fonduri pentru dezvoltare rurală, ci orice persoană poate fi un potențial beneficiar, atât timp cât îndeplinește condițiile aferente fiecărei măsuri. Este un pas important pentru dezvoltarea satului giurgiuvean.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Județul Giurgiu are un potențial agricol excepțional. Sprijinirea tinerilor din mediului rural și dezvoltarea satului giurgiuvean, preocupari ale factorilor decizionali – www.giurgiuonline.com 21 iunie 2021 at 8:36

[…] post Județul Giurgiu are un potențial agricol excepțional. Sprijinirea tinerilor din mediului rural ș… appeared first on Informatia de […]

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!