Actualitate

"Junior Centenar", aviz pozitiv în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților!

Deputatul de Giurgiu, Cristina Elena Dinu informat că la Comisia de Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor s-a dat, astăzi, aviz pozitiv proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 104/2018 privind implementarea programului guvernamental „#gROwth- Contul individual de economii Junior Centenar”(PLx 49/2019).

„Programul constă în crearea unui cont individual de economii numit Junior Centenar, titularul contului fiind orice copil care este cetăţean român şi nu a împlinit vârsta de 18 ani.

Pe numele titularului se deschide un singur cont individual de economii Junior Centenar, automat la unităţile Trezoreriei Statului, fără a fi necesară o cerere din partea unuia dintre părinţi, a împuternicitului acestora sau a reprezentantului legal al copilului.

În contul individual de economii Junior Centenar se pot depune, de către reprezentantul legal al titularului contului sau de către alte persoane, oricând sume de bani în lei.

Titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 de lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în anul respectiv să fie de minimum 1200 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!