Actualitate

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus, vineri, în Parlament lista de miniştri şi programul de guvernare al Cabinetului său.

Biroul Executiv al PNL a aprobat tot vineri, în unanimitate, lista şi programul de guvernare ale Cabinetului Cîţu, singura modificare în componenţa noului Guvern fiind la Ministerul Finanţelor, unde a fost propus Lucian Heiuş.

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a menţionat că în programul de guvernare există câteva modificări la capitolele Transporturi şi Sănătate.

„Strategia de redresare a companiei Tarom a intrat în linie dreaptă, în urma aprobării de către Comisia Europeană a ajutorului de salvare pentru companie, esenţial pentru eficientizarea activităţii. Acordarea acestui ajutor va fi urmată de realizarea planului de restructurare şi obţinerea unui ajutor de restructurare, astfel încât obiectivul final să fie rentabilizarea operatorului naţional de transport aerian”, se arată în programul de guvernare al Cabinetului Cîţu.

În ceea ce privește sănătatea, Florin Cîțu a spus că va exista o hotărâre de guvern săptămâna viitoare, prin care vor fi suplimentate fondurile pentru Ministerul Sănătăţii, în special pentru Terapie Intensivă, bani ce vor fi luați din Fondul de rezervă.

„În cadrul actualei situaţii generate de prezenta noului tip de coronavirus (Covid-19) pe teritoriul României, Guvernul, prin toate ministerele şi instituţiile implicate, va lua toate măsurile pentru a actualiza cadrul legal specific şi organizatoric şi va finaliza procedurile de achiziţie şi dotări cu echipamente necesare. În acelaşi timp, Guvernul, prin ministerele şi instituţiile de resort, va asigura completarea şi menţinerea stocurilor necesare pentru actuala situaţie, precum şi pentru alte posibile situaţii sau evenimente de sănătate publică”, se mai arată în programul de guvernare.

Oficialii liberali au anunțat că PNL va încerca să coaguleze o majoritate și să obținem sprijinul tuturor parlamentarilor care înțeleg că România are nevoie de o guvernare onestă, o guvernare liberală, care să asigure prosperitate și siguranță pentru toți cetățenii.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!