Actualitate

Producătorii şi comercianţii bulgari nu mai au voie să dea pe piaţă carne de pui cu un conţinut de apă mai mare de 4,3%

Autorităţile de la Sofia au luat o măsură ce a cam dat peste cap afacerile cu carne de pui! Vecinii bulgari au interzis comercializarea cărnii de pui injectată cu apă, iar marfa trebuie vândută până la 20 februarie!

Având în vedere cantităţile mari de carne pe stoc, marile lanţuri de magazine, dar şi producătorii au fost luaţi prin surprindere de decizia guvernului bulgar de a interzice vânzarea cărnii de pui injectată cu apă, scrie presa din ţara vecină, informaţiile fiind preluate de trusturi de presă din România.

Astfel, potrivit jurnaliştilor bulgari, scoaterea de la vânzare a puilor injectaţi cu apă ar fi trebuit să se întâmple pe 20 ianuarie, însă, între timp, a mai avut loc o întâlnire a producătorilor şi retailerilor cu autorităţile. În urma discuţiilor, s-a ajuns la un acord, acela de a fi amânat, până la 20 februarie, termenul privind scoaterea de la vânzare a puilor injectaţi cu apă.

Presa bulgară mai spune că cei care nu reuşesc să vândă carnea până pe 20 februarie, sunt obligaţi să o distrugă sau să o doneze către băncile de alimente, iar comercianţii din ţara vecină au trecut deja la promoţii şi vând carnea la preţuri mici, mai spun jurnaliştii bulgari.

După intrarea in vigoare a legii, fiecare producător din Bulgaria trebuie sa livreze carnea de pui cu un conţinut de apă de cel mult 4,3 la suta. Conform aceleiaşi surse, pe piaţa din Bulgaria exista şi pui care conţin 25 la suta apă.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!