Actualitate

Peste 360 de poliţişti de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu vor fi la datorie, zilnic, în perioada Rusaliilor

Având în vedere că în acest sfârşit de săptămână se celebrează Rusaliile, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, peste 360 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Din experienţa anilor anteriori, este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei, sens in care, în funcţie de dinamica traficului, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control pana la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecarui punct de trecere, respectiv suplimentarea personalului.
Reamintim, că în această perioadă, pe sensul de intrare în țară, la realizarea controlului de frontieră efectuat de lucrătorii nostri, care vizează in principal verificarea documentelor de călătorie, participă şi reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică judeţene în vederea efectuarii triajului epidemiologic si dispunerii măsurilor specifice.
Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră bulgare, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Recomandări
În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

Menţionăm că, la graniţa cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:
⦁ pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand;
⦁ pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai, P.T.F. Săcuieni
⦁ pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni, P.T.F. Petea;
⦁ pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad
La graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 9 puncte de trecere a frontierei după cum urmează:
⦁ pe raza jud. Constanţa – P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov, P.T.F. Negru Vodă,
⦁ pe raza jud. Calarasi P.T.F. Călăraşi
⦁ pe raza jud. Giurgiu- P.T.F. Giurgiu,
⦁ pe raza jud. Teleorman P.T.F. Turnu Magurele, P.T.F. Zimnicea,
⦁ pe raza jud. Dolj: P.T.F. Calafat, P.T.F. Bechet (doar pentru transportul de marfă).

De asemenea, persoanele care doresc sa tranziteze frontiera română pot consulta aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro, în care sunt actualizaţi, în timp real, timpii de aşteptare la controlul de frontieră în funcţie de valorile de trafic prin punctele de trecere.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Peste 360 de poliţişti de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu vor fi la datorie, zilnic, în perioada Rusaliilor – www.giurgiuonline.com 21 iunie 2021 at 7:27

[…] post Peste 360 de poliţişti de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu vor fi la datorie, zilnic, în pe… appeared first on Informatia de […]

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!