Actualitate Politic

Situaţie încurcată la Consiliul Local Giurgiu. Şedinţa ordinară a fost suspendată

 
DSC_6275Liberalii din Consiliul Municipal au protestat, miercuri, 16 aprilie, neprezentându-se la şedinţă. Ei au transmis un comunicat de presă prin care şi-au motivat decizia. Vi-l prezentăm, integral:
 
“Devine evident, cu privire la activitatea Consiliului Local, că problemele cele mai importante ale oraşului dar şi judeţului Giurgiu sunt tratate într-o logică personală, ceea ce reprezintă o abordare intolerabilă pentru un număr din ce în ce mai mare de consilieri municipali.
Reglementările legale şi cutumele respectate ani de zile sunt încălcate sau desfiinţate, în acest mandat, pentru că se interpretează totul în favoarea unui grup de interese opozabil interesului public. Această stare de fapt nu mai poate fi trecută cu vederea devreme ce astăzi, 16.04.2014, la şedinţa ordinară anunţată, constatăm că:
 
1. Este pentru prima dată, după mulţi ani, când şedinţa ordinară este programată în altă zi decât ultima joi a lunii respective. În acest mod este exploatat faptul că viceprimarul Liviu Popazu este plecat din localitate, aspect cunoscut din timp de dl. primar Nicolae Barbu.
2. Primarul municipiului Giurgiu nu ţine cont de hotărârile CA şi AGA ale societăţilor din subordinea CL (Servicii Locale SA şi Întreţinere Peisagistică SA), propunând modificarea organigramei în condiţiile în care structurile de conducere menţionate au hotărât în unanimitate ca aceste modificări să nu fie efectuate;
3. Introducerea, pentru a treia oară a proiectului de hotărâre privind refinanţarea creditelor municipalităţii, fără să se ţină cont de propunerile exprimate de consilierii locali în şedinţele anterioare de plen şi de comisii;
4. Refuzul sistematic (pentru cinci şedinţe consecutive) de a introduce pe ordinea de zi proiectul privind extinderea ADI „Sănătate asigurată prin apă curată”, în condiţiile în care este demonstrat că proiectul nu generează costuri suplimentare care să ducă la majorarea tarifelor de apă/apă uzată în municipiu, dar aduce investiţii suplimentare de peste 6 milioane de euro pentru extinderea reţelelor de utilităţi în oraş;
5. Antepronunţarea primarului asupra unei solicitări făcute de PNL, privind excluderea domnului consilier Dinu Ionel, în condiţiile în care domnul primar Nicolae Barbu nu a făcut niciodată parte din USL şi nu cunoaşte prevederile protocolulu respectiv şi dacă ar aplica acest punct de vedere ar încălca Legea 215 şi Regulamentul de organizare şi funcţionare al Consiliului Local. 
 
Ţinând cont de toate aceste aspecte importante, am considerat justificat să protestăm faţă de modul în care primarul municipiului Giurgiu înţelege să organizeze şedinţele de consiliu local care cuprind proiecte de hotărîre importante pentru oraş prin neprezentarea noastră la şedinţa convocată pentru astăzi, 16.04.2014. 
Semnatari: Mirela Ciulacu, Elena Dinu, Gheorghe Spoială, Marian Măroiu, Gheorghe Gâdea, Badea Ionuţ”.
 
La debutul şedinţei ce nu s-a mai ţinut, la rândul său, primarul Nicolae Barbu a criticat gestul liberalilor, considerând totul o „mascaradă”. El a răspuns, pe scurt, la fiecare punct prezentat de liberali şi a venit cu declaraţii pe care le tot face în conferinţe de presă ori la şedinţe. Despre disponibilizări a reamintit că, în opinia sa, „PNL a căpuşat societăţile Primăriei”, despre ADI a spus iar că nu este de acord cu intrarea altor comune pentru că preţul apei ar creşte.
Legat de refinanţare a prezentat din nou argumentele privind economii la buget prin plata unei rate mai mici, iar în ceea ce-l priveşte pe Ionel Dinu, Barbu susţine că, potrivit secretarului Primăriei, ca să fie dat afară din CL, ar fi nevoie de semnăturile şefilor din USL, Uniune desfiinţată acum ceva vreme.
Legat de mutarea zilei şedinţei, Barbu a spus că, în fiecare an, aceasta s-ar ţine înainte de Zilele Oraşului pentru a putea fi aprobată hotărârea ce stă la baza organizării evenimentelor respective.
C.S.
 
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!