Economic La zi

Percheziţii şi la depoul CFR Marfă Giurgiu. Procurorii: „Am găsit ce-am căutat!”

1000538 de persoane, majoritatea din Giurgiu, au fost duse la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, fiind cercetate într-un dosar privind furturi de motorină din proprietatea CFR Giurgiu.

30 de percheziţii au fost efectuate, miercuri dimineaţă, de către ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Percheziţiile s-au desfăşurat în Giurgiu, Ilfov şi Bucureşti.10002
„Percheziţiile au început la ora 06.00. Am găsit cam ce am căutat, în principiu combustibil sustras din proprietatea CFR. Exista un dosar de o perioadă destul de lungă, când s-au efectuat diverse activităţi de supraveghere şi obţinere de probe, iar azi s-au finalizat cu efectuarea de percheziţii la domiciliile suspecţilor”, a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, procuror Traian Croitoru.
În acelaşi timp, într-un comunicat de presă al DGA, este precizat că împotriva suspecţilor s-a decis începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, delapidare, luare de mită, dare de mită şi favorizarea infractorului.
În plus, un funcţionar CFR este acuzat că ar fi solicitat unor angajaţi bani sau alte bunuri pentru a nu fi disponibilizaţi şi pentru a ascunde activitatea infracţională a acestora.10001
Motorina furată din remiza de locomotive a depoului din Gara Giurgiu-Oraş era fie vândută, fie folosită pentru consum propriu.
Vom reveni cu amănunte.
Cătălina Sfetcu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!