Actualitate

Județul Giurgiu – Districtul Ruse: Investiții pentru o regiune sigură

mustateaÎn cadrul Programului de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria, demarat în perioada 2007-2013, de către executivul  anterior al Consiliului Județean Giurgiu și Districtul Ruse, Bulgaria, au fost finalizate  cu succes 8 proiecte cu mare impact privind lucrări de investiții în infrastructura rutieră, situații de urgență, infrastructura  de afaceri și turism.

În continuarea ideii atragerii fondurilor europene, precum și pentru consolidarea relațiilor de cooperare între Giurgiu și Districtul Ruse, au fost stabilite noi parteneriate, privind alte 8 proiecte,  pentru perioada următoare de programare: 2014-2020. După mai multe întâlniri și consultări, s-a finalizat un portofoliu comun de proiecte transfrontaliere, fundamentat pe prioritățile Programului Interreg .

Astfel, în vederea analizării stadiului proiectelor,  reprezentanții Euroregiunii Danubius, Lili Ganceva, director executiv, Stefko Burdjiev, președinte și Vasile Mustățea, vicepreședinte,  s-au întâlnit vineri, 9 octombrie a.c., la Giurgiu.

În prezent, președinte al Consiliului Județean Giurgiu, dar și vicepreședinte al Asociației Euroregiunea Danubius, Vasile Mustățea a  subliniat faptul că, finalizarea proiectelor a fost un succes, grație eforturilor conjugate ale părților implicate,  iar rezultatele obținute la final sunt unele benefice pentru comunitățile noastre. Mai mult, în afară de proiectele comune, Vasile Mustățea a precizat că, pe acest Program – Interreg  – au fost depuse și proiecte individuale atât de către municipalitate, dar și de unități administrativ-teritoriale din județ, Greaca, Hotarele, Grădinari și Malu, fiind printre cele nominalizate.

Deși CJG a considerat necesară continuarea implementării proiectelor cu finanțare prin Programul de cooperare transfrontalieră, Vasile Mustățea precizează că, Instituția Prefectului  din Giurgiu nu a manifestat deloc deschidere pentru acest demers, o serie de hotărâri  ale CJG, pe acest subiect, fiind atacate.

Salutând bunele relații de colaborare și  mulțumind pentru sprijinul oficialităților de la Giurgiu, Stefko  Burdjiev, prefectul Districtului Ruse, Bulgaria,  asigură de toată susținerea sa în obținerea fondurilor europene necesare implementării celor 8 proiecte.

N. M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!