Actualitate

"Jur să respect Constituţia….şi să fac cu bună ştiinţă…pentru binele locuitorilor!"… doar vorbe?

cj2Când consilierul liberal Mihnea Boerescu şi-a exprimat îngrijorarea că administraţia judeţeană ar putea pierde finanţarea pentru câteva proiecte europene, solicitând explicaţii ori de câte ori s-a propus prelungirea termenului pentru acele proiecte, care aveau scadenţa la 31 decembrie 2016, a fost admonestat, ba chiar ironizat de colegii săi, aleşii giurgiuvenilor, care la instalarea lor, în 2012, au jurat cu mâna pe biblie că vor respecta Constituţia şi legile ţării şi vor face, cu bună-credinţă, tot ce le stă în puteri şi pricepere pentru binele locuitorilor.

Fiind singurul consilier care ridică această problemă, niciodată, nu a primit un răspuns explicit. S-au spus ba că nu sunt corecţii, ba că nu se pierd banii, ba că… ne vom îndrepta împotriva celui care a câştigat licitaţia pentru a recupera… Ce? Evident, banii europeni!

Aşadar, există temeri că unele proiecte nu vor fi duse la bun sfârşit, dar nimeni din conducerea judeţului nu recunoaşte public câţi bani se pot pierde datorită… „neştiinţei”, poate… „incompetenţei”, poate…

poza clujNu ar fi rău dacă acum, pe ultima sută, aleşii judeţeni ar conştientiza ce ar însemna nerealizarea respectivelor proiecte pentru Giurgiu. Am văzut chiar azi (14 ianuarie 2016) că aleşii PSD Cluj cer explicaţii de la conducerea Consiliului judeţean Cluj întrucât există pericolul pierderii unor bani europeni. I-auzi! Poate citesc şi consilierii noştri şi iau exemplu. Păi, asta ar trebui să facă şi aleşii judeţeni, indiferent de partidul pe care-l reprezintă, dacă tot au jurat la învestire că vor face, cu bună-credinţă, tot ce le stă în puterile şi priceperea lor pentru binele locuitorilor. Ar trebui să se solidarizeze şi să atragă atenţia că există pericolul şi la Giurgiu, în condiţiile în care nu se finalizează acele proiecte, şi ştiu ei foarte bine care, până în luna iunie, ca administraţia judeţeană să returneze câteva… milioane euro, bani europeni. Ba, mai mult, aleşii ar trebui să solicite conducerii CJ  să informeze opinia publică cu privire la suma exactă care s-ar pierde dacă nu se finalizează proiectele, măsurile luate pentru ca aceste proiecte să fie realizate şi graficul acţiunilor astfel încât în luna iunie a anului în curs obiectivele să fie finalizate.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

3 comentarii

Mihnea Boerescu-- cons. judetean PNL 14 ianuarie 2016 at 23:05

Cateva rectificari :
1) Termenul pana la care trebuiau finalizate proiectele pe bani exclusivi europeni era 31dec 2015. Banii care trebuiau folositi erau , in mare , cam 40 milioane de euro.
2) Conform contractelor de finantare daca lucrarile nu se terminau pana la acea data toti banii folositi ( aprox 30 milioane euro ) trebuiau restituiti.
3) Pentru ca lucrarile nu s-au finalizat ( vom vedea cine nu s-a ocupat de asta din neglijenta, prostie sau complicitate… ) si pentru a nu se returna europenilor banii (30 mil) Mustatea a cerut consilierilor prelungirea termenului de finalizare cu 6 luni .SUBLINIEZ :cu finantare proprie .
4) Adica deja s-au pierdut 10 milioane ( lucru pe care toti se chinuie complice sa-l ascunda si presa aservita nu scrie nimic) .
5) Chestiunea ridicata de mine era alta :daca nici acest termen nu va fi respectat? De unde vor restitui giurgiuvenii 40 milioane ? ADICA 440 EURO DIN FIECARE GOSPODARIE GIURGIUVEANA . (avem 91.000 gospodarii)

Răspunde
Mihnea Boerescu-- cons. judetean PNL 15 ianuarie 2016 at 1:32

Si , pentru cei care inca mai cred ca pierderea nu este de AZI ci e doar o probabilitate pentru ziua de maine le sugerez sa-l asculte pe Dnul Director Mardale din cadrul aparatului Consiliului Judetean de la secunda 0.50 https://www.youtube.com/watch?v=Z312_M5y8EM

Răspunde
Mihnea Boerescu-- cons. judetean PNL 15 ianuarie 2016 at 1:36 Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!