Actualitate

Laura Georgescu, prima femeie preşedinte CNA (?)

Laura Georgescu a fost aleasă vineri, 28 decembrie, preşedinte al forului audiovizual în cadrul unei şedinţe care nu a avut regim public şi în care voturile membrilor au fost secrete. Dacă va fi validată de către plenul Parlamentului, Georgescu va deveni prima femeie preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Tot în şedinţa de vineri, 28 decembrie, Răsvan Popescu, şeful de până acum al CNA, a fost ales vicepreşedinte interimar. Este de adăugat aici că, dacă la votul pentru preşedinte nu au existat discuţii, membrii CNA nu au ajuns la un acord clar pentru alegerea vicepreşedintelui, unde au avut de ales între Răsvan Popescu şi Lorand Turos. În urma votului, după cum menţionam mai sus, Popescu a fost ales vicepreşedinte, cu statut de interimar, până la următoarea şedinţă a Consiliului.

Noua componenţă a CNA, care şi-a intrat în atribuţii la sfârşitul acestei luni, a fost validată de către Parlament încă din 30 octombrie. Din CNA au ieşit Ioan Onisei, Gelu Trandafir, Mircea Deacă şi Constantin Duţu şi au intrat Laura Georgescu, Maria Gubernat, Viorel Buda şi Florin Gabrea.

Mandatele lui Răsvan Popescu şi Lorand Turos, aflaţi la sfârşit de mandat,  au fost înnoite.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!