Actualitate

"Legea defăimării“ , o lege controversată

alina gorghiuLegea denumită pompos ”împotriva defăimării sociale” este de fapt o lege a cenzurii prin care un partid  vrea să reducă la tăcere online-ul. De ce? Simplu. Pentru că în online, ideile circulă liber și acest mediu este la îndemâna oricui.

Marţi, Comisia Juridică şi Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor au dat raport favorabil legii preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, privind defăimarea socială, şi a mărit amenzile de la 60.000 lei la 100.000 lei. Legea se va aplica tuturor cetăţenilor care se exprimă în mod public, inclusiv pe reţelele de socializare.

La această oră, parlamentarii discută pe marginea acestui act normativ. Legea „defăimării sociale” a lui Liviu Dragnea ar putea fi scoasă de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor sau retrimisă pentru raport suplimentar la comisiile de specialitate, au precizat surse parlamentare. Motivul este faptul că raportul la această lege, care conţine o serie întreagă de amendamente admise, a fost gata la ora 09.00 în această dimineaţă, iar regulamentul forului legislativ prevede ca deputaţii să primească raportul la o lege ce urmează să intre pe ordinea de zi cu 24 de ore înainte.

Dacă legea va trece de Camera Deputaţilor, un lucru e cert: PNL va sesiza Curtea Constituţională a României. Însă, cu siguranţă, preşedintele Klaus Iohannis nu va promulga o asemenea lege. Iar preşedintele nu poate să o refuze decât o singură dată, la a doua prezentare fiind obligat să o promulge.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!