La zi

LICEUL TEORETIC ”TUDOR VIANU”: START pentru un nou an şcolar de limbă chineză

chineza-bunLuni, 24 octombrie la Liceul Teoretic ”Tudor Vianu” din municipiu a fost dat startul unui nou an școlar de limbă chineză. Este cel de-al patrulea an în care acest liceu încheie un parteneriat avizat de Ministerul Educației Tineretului și Sportului cu Institutul Confucius. Conducerea instituției speră ca , și în acest an, să existe elevi doritori de a învăța limba chineză, cel puțin într-un număr egal cu cel de anul trecut, când s-au înscris la cursuri aproximativ 25 de elevi.
Până în acest moment, din datele furnizate de reprezentanții liceului s-au înscris 30 de elevi, cu cinci elevi mai mult.
”Este cel de-al patrulea an în care la liceul nostru sunt desfășurate cursuri de limba chineză și sperăm ca și în acest an elevii care s-au înscris să acumuleze cât mai multe cunoștințe. Ne-am bucurat în fiecare an de sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Giurgiu”, a declarat directorul Liceului Teoretic ”Tudor Vianu”, Cristina ANGHEL.chineza-copii
La evenimentul de deschidere a participat și viceprimarul Ionuț Cioacă, arătându-se foarte încântat de inițiativa instituției de învățământ: ”Vă felicit și în numele administrației locale vă asigur de tot sprijinul. Vă urez mult succes în noul an școlar de limbă chineză,” a declarat viceprimarul Ionuț Cioacă.
Pentru profesoara Wang Yang este cel de-al doilea an în care predă limba chineză, elevilor de la Liceul Teoretic ”Tudor Vianu”, asigurându-i pe aceștia că va depune toate eforturile pentru a-i învăța limba chineză și nu numai, profesoara predând cursanților și despre cultura, gastronomia și tradițiile chinezești.

Aşadar, la Giurgiu, limba chineză începe încet-încet să devină o limbă interesantă pentru liceeni, care aleg să se iniţieze în acest sens.

InfoPress

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!