Actualitate Sport

LIGA A IV-A, REZULTATE COMPLETE / Start de sezon în fotbalul mic giurgiuvean. Evoluţii neaşteptat de bune pentru nou-promovate

Orgolii mari în fotbalul mic. A început un nou sezon FOTO: Bogdan Vladum informatiadegiurgiu.ro
Orgolii mari în fotbalul mic. A început un nou sezon
FOTO: Bogdan Vladu, informatiadegiurgiu.ro

AJF Giurgiu a dat sâmbătă startul unui nou sezon. Liga a IV-a a început cu multe lucruri interesante în componenţa celor două serii. Nou-promovatele s-au comportat foarte bine. Una singură a cunoscut gustul înfrângerii.

După o pauză de trei luni, fotbalul mic îşi reintră în drepturi şi în judeţul nostru.

Aşa cum v-a obişnuit, informatiadegiurgiu.ro vă ţine la curent cu cele mai importante evenimente din Liga a IV-a Giurgiu.

AICI veţi afla rezultatele etapă de etapă (actualizate în fiecare seară de sâmbătă). Nu vor lipsi statisticile şi o suită de alte informaţii inedite despre echipe, jucători sau conducători.

Mesajele dumneavoastră (întrebări, sugestii, constatări) sunt importante pentru noi, aşa că nu ezitaţi să le trimiteţi la rubrica de comentarii sau pe adresa redacţiei!

După promovarea celor de la Arsenal Malu, Seria Sud şi-a pierdut din competitivitate. Lupta pentru supremaţie pare la o primă vedere că se va da între câştigătoarea de anul trecut, CSM Dunărea Giurgiu, AS Mihai Bravu (locul 4) şi Unirea Izvoarele (locul 3). Cu precizarea că Unirea a schimbat strategia renunţând la vedete şi urmând să se axeze exclusiv pe jucători locali.

Cele trei nominalizate au început în forţă. CSM Dunărea s-a impus cu 6-1 contra celor de la Mihai Viteazul Călugăreni. Nou-veniţii Pârvu (3 goluri) şi Asan (1) au reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor, în timp ce puştiul Duţă şi-a trecut în cont o „dublă”.

Rămasă în Liga a IV-a după urcarea „vecinilor” de la Malu în „C”, Viitorul Vedea s-a făcut de râs la Mihai Bravu. A pierdut cu 0-13. Scorul primei runde şi cu siguranţă una dintre cele mai mari diferenţe de scor din acest sezon.

În fine, Unirea Izvoarele s-a descurcat de minune la Izvoru, acolo unde avea de obicei viaţă grea. A câştigat cu 3-0. Ca de obicei, Spicul nu reuşeşte să-şi adune cel mai bun usprezece.

„Nordul” la putere?

Mult mai echilibrată pare Seria Nord, acolo unde, cel puţin pe hârtie, Mihăileşti, Floreşti, Malu Spart, Toporu sau Ogrezeni pot emite pretenţii la primele locuri ale clasamentului şi chiar obţine titlul.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu surpriza sezonului trecut, FC Singureni. Aceasta a pierdut aproape toţi jucătorii, aceştia plecând în Liga a IV-a Bucureşti la Progresul Spartac.

Formaţia care l-a avut anul trecut în lot pe celebrul Dănuţ Lupu se reorganizează, din acest motiv reuşind să obţină amânarea meciului cu FC Bolintin Malu Spart.

După câteva sezoane în care s-a zbătut în anonimat, fosta campioană are gânduri mari în noua stagiune. A apelat la fostul tehnician din perioada de glorie, Marcel Ploae. „Magicianul” care a dus echipa în „şaisprezecimile” Cupei României şi care ulterior a reuşit promovarea în Liga a II-a cu fosta Dunărea Giurgiu.

Şi Mihăileştiul şi-a pus antrenor cu nume: Nana Falemi. Asta după ce ani la rând a fost antrenat de celebrul Lajos Sătmăreanu.

„Nou-promovatele” îşi încordează muşchii

Primele surprize ale seriei s-au consemnat la Ogrezeni acolo unde Zmeii a remizat cu Viitorul Tântava, echipă în care unitatea grupului dă roade în continuare. Trupa antrenată de Georgel Gheorghe pare că şi-a pierdut busola după plecarea vedetei Ionuţ Marin.

Rezultat neaşteptat al seriei s-a consemnat şi la Bolintin Deal. Nou-promovata a remizat cu vicecampioana din sezonul trecut, Avântul Floreşti. S-a încheiat 3-3 într-un meci demn de două foste câştigătoare ale titlului.

5 foste campioane ale AJF Giurgiu se regăsesc în sezonul 2016/2017: FC Bolintin Malu Spart, Argeşul Mihăileşti, FC Bolintin Deal, Avântul Floreşti şi Petrolul Roata. Toate evoluează în Seria Nord!

Pentru că tot a venit vorba de nou-promovate, acestea au fost în formă în prima rundă. Din cinci formaţii, una singură n-a reuşit să obţină măcar un punct: AFC Victoria Adunaţii Copăceni (2-6 cu Real Colibaşi).

Noua senzaţie a Seriei Sud,  „Giganţii” din Vărăşti – rămasă mândria comunei din sud-estul judeţului după retrogradarea şi desfiinţarea mult mai cunoscutei „Real” – a învins cu 5-2 Progresul Valea Dragului.

Cealaltă nou-venită în serie, Unirea Frăteşti, a remizat, scor 2-2 cu AS Prundu.

În „Nord”, Unirea Vânători a revenit cu victorie în primul eşalon al fotbalului giurgiuvean: 7-3 cu Silver Inter Zorile!

Iată rezultatele complete ale primei runde:

Seria Sud
Mihai Viteazul Călugăreni – CSM DUNĂREA GIURGIU 1-6
Unirea Frăteşti – AS Prundu 2-2
Spicul Izvoru – UNIREA IZVOARELE 0-3
GIGANŢII VĂRĂŞTI – Progresul Valea Dragului 5-2
VOINŢA SLOBOZIA – Dunărea Oinacu 1-0
AS MIHAI BRAVU – Viitorul Vedea 13-0
REAL COLIBAŞI – AFC Adunaţii Copăceni 6-2
Seria Nord
Zmeii Ogrezeni – Viitorul Tântava 2-2
ARGEŞUL MIHĂILEŞTI - Unirea Joiţa 4-3
PETROLUL ROATA – Voinţa Podişor 5-3
UNIREA VÂNĂTORI – Silver Inter Zorile 7-3
FC Bolintin Deal – Avântul Floreşti 3-3
LUCEAFĂRUL TRESTIENI – Olimpia Mârşa 3-1
FC Bolintin Malu Spart – FC Singureni [amânat]
Voinţa Toporu a stat.

Următoarea etapă este programată sâmbătă, 10 septembrie, cu începere de la ora 17.00.

Text şi foto: Bogdan Vladu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!