Actualitate

Lucrările de pe strada Gării, un examen dificil

Lucrările executate în această perioadă pe strada Gării fac parte din proiectul privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare derulat de SC Apa Service SA cu fonduri europene, valoarea totală alocată municipiului Giurgiu fiind de circa 54 de milioane euro.

Se poate spune că şantierul deschis pe strada Gării reprezintă unul dintre examenele de foc pentru derularea acestui proiect, având în vedere complexitatea lucrărilor, dar şi spaţiul restrâns în care acestea se desfăşoară. „Este, într-adevăr, un disconfort, dar acest proiect este necesar, aici sunt reţele vechi de zeci şi zeci de ani. Vom lucra cât se poate de repede pentru a finaliza lucrările cât mai curând. Este foarte greu, pentru că trebuie înlocuite nu numai reţelele principale ci şi toate racordurile vechi, iar aici sunt foarte multe imobile care trebuie racordate la noile reţele. Termenul final pe care mi l-a comunicat Apa Service este 29 aprilie, dar este posibil să se mai prelungească. În orice caz, vrem să încheiem cel mai târziu la sfârşitul lunii mai. Se lucrează cu atât mai greu cu cât o mare parte din lucrări se desfăşoară manual, fiindcă spaţiul este îngust şi nu se poate altfel”, arăta primarul Lucian Iliescu.

În ceea ce priveşte transformarea străzii Gării în stradă pietonală, aceasta este o etapă ulterioară finalizării lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare. Primarul Lucian Iliescu a declarat că nu doreşte ca acest proiect să afecteze agenţii economici din zonă. „Vom mai discuta despre acest lucru, vom face o consultare publică şi vom stabili ce se va întâmpla. După refacerea carsosabilului, rămâne de văzut ce se va întâmpla, nu vreau să încurcăm pe nimeni,. Important este, deocamdată, să refacem sistemul de apă şi canalizare”, a mai spus primarul Iliescu.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!