La zi

Lui Berbeceanu i s-a respins recursul

ccc_2918Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul formulat de comisarul şef Traian Berbeceanu, recte fostul şef al Combaterii Crimei Organizate Alba Iulia, miercuri seara, 30 octombrie.

După cum s-a tot precizat zilele-acestea, Berbeceanu alături de soţii Biriescu – cu preponderenţă – Titus şi Anişoara, sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală cu produse petroliere.

Titus şi Anişoara Biriescu, aşa cum rezultă din probele susţinute de martori, au sponsorizat, practic, indirect, prin Berbeceanu, cu calculatoare sau alte bunuri şi servicii, Biroul condus de poliţist, dar şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara. De asemenea, au asigurat cazarea unor poliţişti care veneau din ţară la acţiuni specifice, cazare la un hotel din Simeria Veche ce le aparţinea prin societăţile controlate, şi unde se organizau petreceri, toate prin relaţia cu Traian Berbeceanu.

Bref, comisarul şef Berbeceanu avea informaţii concrete despre infracţiunile comise de soţii Biriescu, informaţii pe care le-a utilizat exclusiv invers, adică în interes personal, nicidecum profesional. Altfel spus, ceea ce ştia din dosar divulga soţilor Biriescu. Există dovezi concrete care atestă faptul că Berbeceanu a avut cunoştinţă încă de la început, din 2011, despre ancheta DIICOT Alba vizavi de familia Biriescu, atunci când ancheta se afla în stadiu incipient, de fază conspirativă. Motiv pentru care acesta i-a şi liniştit pe soţii Biriescu, asigurându-i că nu au de ce să se îngrijoreze, nimeni nu se va lega de ei, de neplata accizelor la produse petroliere şi delapidare. Pentru că, în mare, de aşa ceva avem parte aici.

Vom reveni în zilele următoare cu noi amănunte despre relaţiile comisarului şef Berbeceanu şi cauza care face obiectul acestui proces multimediatizat.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!