Sport

Lupii de la CSS Giurgiu au mai făcut o victimă

Atmosferă senzaţională sâmbătă seară în Sala Sporturilor Chauncey Hardy. CSS Giurgiu, abonată în acest sezon la surprize, a reuşit să mai facă o victimă cu nume, CS Energia Rovinari Târgu Jiu.

Conduşi magistral în teren de Petty Parrish, “lupii” au trecut de mai multe ori de la extaz la agonie, într-o partidă nerecomandată cardiacilor.

Giurgiuvenii au condus pe tabelă în primul sfert, au fost conduşi apoi şi la o diferenţă de douăsprezece puncte, au luat din nou conducerea în sfertul trei, pierzând-o pe final şi reuşind să trimită meciul în prelungiri după o aruncare de totul sau nimic executată de Marcus Melvin cu opt secunde înainte de final.

Gorjenii s-au distanţat la patru puncte în repriza suplimentară, însă au plătit tribut jocului agresiv, pierzându-i pe Darby şi Gliga care au acumulat câte cinci greşeli personale. Marcus Melvin şi mai ales Petty Parrish au avut un final de vis, aducând CSS-ului o victorie preţioasă care îi face pe iubitorii sportului giurgiuvean să viseze la play-off.

Banca tehnică a gazdelor a trăit meciul la intensitate maximă, victoria fiind cu atât mai importantă cu cât CSS-ul a stat în majoritatea timpului de joc în numai cinci jucători care au făcut o risipă de energie fantastică. Chris Terrell a mulţumit fanilor într-un mod original

La rândul său, antrenorul oaspeţilor, Slobodan Nikolic, a devenit un monument al deznădejdii, nereuşind să înţeleagă cum formaţia sa a pierdut în faţa unei echipe pe care o învinsese în sezonul trecut, în pregătiri şi în turul de campionat.

În urma acestui rezultat, CSS Giurgiu ocupă în continuare locul 12 cu 30 de puncte înregistrând 8 victorii şi 14 înfrângeri.Următoarea partidă a CSS-ului va avea loc vineri, 22 februarie, pe terenul Universităţii Cluj.

Victoria repurtată sâmbătă de CSS Giurgiu în faţa Energiei Rovinari a nu a însemnat doar două puncte importante pentru gazde ci şi o mulţime de cifre interesante pentru amatorii de statistică.

În primul rând, CSS Giurgiu a susţinut sâmbătă al cincizecelea meci pe prima scenă a baschetului românesc. Tot în premieră, giurgiuvenii au reuşit pentru prima dată să treacă de borna celor 100 de puncte. De asemenea a fost prima partidă din actuala stagiune în care “alb-negrii” au intrat în prelungiri.

Conducătorul de joc al CSS-ului, Petty Parrish, a stabilit un nou record la capitolul puncte marcate în actuala stagiune. Americanul a reuşit 39 de puncte, cu două mai multe decât precedentul record care aparţinea adversarului său de sâmbătă, Louis Darby.

Un alt baschetbalist al CSS-ului, pivotul Bryson McKenzie, a reuşit cel mai bun joc în tricoul lupilor: 21 de puncte şi 12 recuperări pentru primul său double-double în actuala stagiune.

În fine, omul providenţial de la CSS Giurgiu, Marcus Melvin, a reuşit cele mai multe puncte într-un joc oficial disputat în Liga Naţională: 24.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!