La zi

Mai puţini şoferi, dar mai buni

Dacă în 2010, de la începutul anului şi până pe 8 august se înscriseseră pentru obţinerea permisului auto peste 6.500 de candidaţi, anul acesata, în aceeaşi perioadă de referinţă, numărul a fost de circa 5.400, de punctat fiind însă faptul că procentul celor care au reuşit în 2011 este mai ridicat cu peste 4%.Se constată astfel că tinerii care vor să devină şoferi sunt mult mai serioşi şi se pregătesc mai bine pentru susţinerea cu succes a celor două probe care stau în calea obţinerii permisului auto mult visat.

Conform şefului Serviciului Public Comunitar, Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Giurgiu, comisarul şef Mihail Predescu, anul acesta s-a constatat o creştere de două procente şi la proba de traseu, acolo unde 85% dintre candidaţi au fost admişi. Astfel, în timp ce numărul total de candidaţi scade, numărul celor care obţin permisul auto este mai ridicat. Promovabilitatea rămâne în continuare mai crescută în rândul femeilor, de 44-45%, faţă de 35-40 de procente în cazul bărbaţilor.

Anul acesta s-a înregistrat şi o premieră. Şase candidaţi cu vârsta de peste 70 de ani au vrut să obţină permisul auto, dar din păcate, niciunul nu a reuşit.

În această perioadă, sălile de examen sunt arhipline. Sute de giurgiuveni îşi încearcă şansa în faţa calculatorului de examen, şi apoi a poliţistului examinator de pe traseu. Costul total pentru absolvirea şcolii de şoferi se ridică la circa 1.200 de lei, dar fiecare examinare aduce şi costuri suplimentare, motiv pentru care şi candidaţii sunt mai motivaţi să se pregătească mai bine.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!