Actualitate

Mămăliguţă, sarmale şi cozonac la Istanbul, Gică Petrescu la Londra

romania

Studenţii români care îşi definitivează studiile afară, ca în fiecare an, au sărbătorit ziua de 1 Decembrie în neaoşul spirit românesc. Într-un cuvânt, mese tradiţionale de care s-au bucurat alături de colegii lor autohtoni.

Liga Studenţilor Români din Străinătate-filiala Germania a lansat inclusiv o campanie de promovare a ţării noastre în rândul străinilor.

În Turcia, la Istanbul, Ziua Naţională a fost serbată în avans, pe 30 noiembrie, când studenţii români şi turci au luat masa (cina) împreună. Pe masă au avut însă exclusiv produse tradiţionale româneşti: mămăliguţă, sărmăluţe, cozonac. Mai mult, unul dintre studenţii români l-a convins pe un coleg turc de la Universitatea Sakarya să transmită un mesaj video românilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Din celălalt capăt al lumii, LSRS China a transmis un călduros La Mulţi Ani, România!, câţiva studenţi care studiază în Beijing fluturând tricolorul de pe Marele Zid Chinezesc.

La Londra, studenţii noştri şi-au invitat colegii britanici la o bucată de cozonac, un pahar de vin fiert, dar şi un small-talk pe muzica lui Gică Petrescu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!