Actualitate Comunicate Național

Maria Gabriela Horga, Secretar de Stat la Cancelaria Prim- ministrului și candidat la Camera Deputaților – ,,Reconfigurare prin inovare. Lecții învățate”

Maria Gabriela Horga, Secretar de Stat la Cancelaria Prim- ministrului și candidat la Camera Deputaților: ,, Mă bucur să reprezint Guvernul României la evenimentul internațional ,, Reconfigurare prin inovare. Lecții învățate”, organizată de Secretariatul General al Guvernului la nivelul căruia a fost organizat Observatorul pentru Inovare în Sectorul Public (OPSI) al OCDE.

Deși pandemia de COVID-19 este departe de a se fi încheiat, a trecut aproape un an de când ne luptăm cu ea, timp în care ca și oamenii, Guvernele din întreaga lume au fost nevoite să se adapteze din mers. Ce am învățat în tot acest timp, la ce practici renunțăm și ce rămâne după această perioadă ? La toate aceste întrebări încercăm să găsim răspuns în aceste două zile de discuții maraton cu guvernanți din întreaga lume. În intervenția mea de astăzi am vorbit despre seriile de consultări pe care le-am avut cu reprezentanții mediului de afaceri începând cu luna februarie și care s-au dovedit extrem de eficiente întrucât o mare parte dintre concluziile desprinse în urma discuțiilor au fost transpuse în acte normative și măsuri cu aplicare imediată.

De asemenea, am subliniat că încurajarea antreprenoriatului și inovației trebuie să rămână și pe viitor priorități ale Guvernului. În plus, drumul digitalizării este ireversibil și s-a văzut în toată această perioadă cât de importante sunt serviciile online indiferent că sunt ele private sau de stat. Abia aștept discuțiile de mâine și schimbul de experiență cu colegii din alte țări.”

(Comandat de PNL Giurgiu, cod mandatar financiar 11200025)

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!