Actualitate La zi

Maria Gabriela Horga, Secretar de Stat la Cancelaria Prim- ministrului și candidat la Camera Deputaților:,, România și-a îndeplinit obligaţiile asumate faţă de partenerii europeni și a finalizat faza I a gazoductului BRUA”

Maria Gabriela Horga, Secretar de Stat la Cancelaria Prim- ministrului și candidat la Camera Deputaților:,, România și-a îndeplinit obligaţiile asumate faţă de partenerii europeni și a finalizat faza I a gazoductului BRUA. Pentru finalizarea întregului proiect mai sunt necesare câteva lucruri care nu mai depind de noi, ci de partenerii bulgari și de cei ungari. Acronimul BRUA vine de la Bulgaria, România, Ungaria, Austria.Finalizarea gazoductului BRUA reprezintă o investiţie extrem de importantă pentru România şi pentru Europa, permiţând astfel diversificarea surselor de aprovizionare cu gaz natural ale Uniunii Europene.

↗️ Proiectul, de o importanță deosebită pentru România, este compus din 484 de km de țeavă pe teritoriul nostru și din 3 stații de comprimare. STAȚIA DE COMPRIMARE JUPA, vizitată astăzi de președintele Klaus Iohannis și de premierul Ludovic Orban, a fost finalizată ultima.

↗️ Anterior, STAȚIA DE COMPRIMARE PODIȘOR din județul Giurgiu, importantă pentru proiecte noastre de alimentare cu gaze a județului, a fost inaugurată în data de 31 octombrie 2019. STAȚIA DE COMPRIMARE BIBEȘTI a fost inaugurată în august 2020. Întregul proiect a fost finalizat în timpul guvernării PNL, care a sprijinit Transgaz la fiecare pas al implementării. Valoarea totală a lucrărilor recepționate a celor trei stații de compresoare este de 541 milioane lei.

↗️ Primul obiectiv de investiţii pe care compania românească de transport de gaze Transgaz îl va realiza în perioada următoare va fi conectarea gazoductului BRUA de zăcămintele de gaz din Marea Neagră prin intermediului gazoductului Podişor – Tuzla.

↗️ Jumătate dintre gospodăriile de la noi se încălzesc în continuare cu lemne de foc care afectează sănătatea și poluează mediul. Conectarea populației la rețeaua de gaze naturale reprezintă o prioritate pentru Guvernul liberal, iar gazoductul BRUA este cel mai ambițios proiect în acest sens care iată, este și finalizat pe teritoriul României.

↗️ Conectarea gospodăriilor la rețeaua de gaze naturale este un amplu proiect de investiții susținut din fonduri europene și parte integrantă a planului de dezvoltare pe care guvernul liberal l-a pregătit pentru România. 1 miliard de euro alocați de Guvern pentru legarea comunităților la gaze, doar primul apel deschis acum este de 275 milioane euro.

↗️ De asemenea, gazoductul BRUA este extrem de important, alături de alte investiții care urmează să fie realizate, și pentru fructificarea optimă a zăcămintelor de gaz natural de care dispune România.

↗️ BRUA este un proiect finanțat din fonduri europene. Costul final al investiției este de 423 de milioane de euro, cu peste 11% mai mic decât costul inițial, ceea ce arată că procedurile de achiziție s-au derulat corect și s-a văzut ce înseamnă un control strict, un management foarte bun.”

#DezvoltămRomânia

(Comandat de PNL Giurgu, cod mandatar financiar 11200025)

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!