Actualitate

Marin Anton susţine judeţul doar la modul declarativ

Deşi învestiţi de giurgiuveni să le reprezinte interesele, consilierii locali PDL le-au demonstrat încă o dată, prin absentarea de la lucrările şedinţei extraordinare a CJG de joi, 23 iulie, că, în fond, nu sunt deloc interesaţi de bunăstarea acestora. În lipsa consilierilor PDL, dar cu votul responsabil al aleşilor PNL şi PSD, cele două proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost validate. Astfel, pe data de 17 iulie 2011, cetăţenii judeţului vor fi consultaţi prin referendum dacă vor sau nu să fie desfiinţat judeţul Giurgiu, costurile susţinerii acestui proces fiind eliberate de alte capitole bugetare printr-o modificare a întregului buget propriu al CJG pe 2011.

Având în vedere că, în ceea ce priveşte procesul de reorganizare administrativă naţională nu a fost emis încă niciun document oficial, iar referendumul judeţean ar putea fi suspendat ca urmare a controlului de legalitate, acesta va fi reluat în prima duminică după trecerea unui termen de cel puţin 20 de zile.

Lipsa de cointeresare a aleşilor locali PDL faţă de interesele majore ale celor care le-au dat girul să-i reprezinte a fost criticată de preşedintele CJG Giurgiu, ing. Dumitru Beianu menţionând faptul că liderul PDL local, Marin Anton, este alături de judeţ doar la modul declarativ. În fapt, atât el cât şi restul membrilor fug din faţa unor provocări istorice ce atentează la liniştea cetăţenilor.

De asemenea, domnia sa a combătut iniţiativa lui Traian Băsescu conform căreia sub formula avansată de el, România ar atrage mai multe fonduri de dezvoltare de la Comunitatea Europeană, iar noua variantă de reorganizare propusă ar duce la o deconcentrare a instituţiilor statului.

În opinia preşedintelui CJG, lucrurile stau cu totul altfel, acesta contrazicându-l pe Traian Băsescu şi susţinând că doar situaţia de faţă ne avantajează. Mutarea capitalei de judeţ la Piteşti şi alinierea judeţului Giurgiu cu Argeşul şi Prahova, mult mai dezvoltate din punct de vedere economic, ar mări şi mai mult decalajul dintre acestea, ceea ce ne va arunca într-o sărăcie cruntă.

În ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene, Beianu a precizat faptul că judeţul Giurgiu se află pe primele locuri pe ţară la acest capitol având la această oră peste 50 de proiecte implementate şi în curs de realizare, demers ce a atras mult mai mulţi bani decât Guvernul prin toate ministerele sale.

Ignoranţa cu care tratează reprezentanţii PD-L local problemele giurgiuvenilor a fost sancţionată deopotrivă şi de Adrian Popescu, liderul PSD Giurgiu, care alături de PNL şi cetăţenii întregului judeţ încearcă să pună umărul la înfruntarea instaurării dictaturii Băsescu.

Luări de poziţie pertinente au avut consilierii Aurelia Dobre, Georgeta Mihuţ, Tudorel Ţone, dar şi Ion Gaghii care a făcut o trecere în revistă a represaliilor pe care românii le-au trăit în ultimii ani, ajugând la disperare, deşi Traian Băsescu le-a promis Să trăiţi bine!

”Traian Băsescu a trecut la reformarea statului închizând şcoli, spitale, centre culturale, iar specialiştilor nemulţumiţi le-a transmis că pot pleca din ţară, România neavând nevoie de minţi luminate. Astfel, peste 2 milioane de oameni au luat drumul bejaniei, câştigându-şi o pâine peste hotare, iar cei care au rămas aşteaptă timpul potrivit pentru a-i da preşedintelui ceea ce merită. Dar pentru asta trebuie o contrare masivă, pentru că adversarul lor nu este doar bolnav de putere ci este atins de o maladie incurabilă. Este bolnav de sine însuşi iar acest lucru nu are decât un singur leac”, a declarat Ion Gaghii.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!