Actualitate

Martie – luna simulărilor pentru Evaluarea Națională și BAC

Potrivit Ordinului Ministerului Educației, anul acesta, elevii claselor a-VIII-a vor susține Simularea pentru Evaluarea Națională începând cu data de 23 martie, când este programată proba de Limba și literatura română. Urmează, pe 24 martie, proba la Matematică, iar pe 25 cea de Limba maternă. Pe data de 3 aprilie vor fi afișate rezultatele.

“Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”, prevede ordinul semnat de ministrul Educației, Monica Anisie.

În ceea ce privește Simularea pentru Bacalaureat, prima probă – cea de Limba și literatura română – este programată pe data de 23 martie, fiind urmată, pe 24 martie, de proba obligatorie a profilului. Ulterior, pe 25 martie, va fi organizată proba de Limba maternă, iar pe 26 martie, elevii vor susține proba scrisă, la alegere, a profilului. Rezultatele vor fi comunicate pe data de 3 aprilie.

La nivelul județului și municipiului Giurgiu, 2.960 de elevi sunt așteptați să susțină Simularea la Evaluarea Națională, respectiv 2.696 pe cea la bacalaureat.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!