Externe

Masacrul de la Paris înseamnă… primul pas spre islamizarea Franţei?

charlie

Cei mai îndreptăţiţi şi pertinenţi comentatori ai tragediei din sediul săptămânalului parizian ”Charlie Hebdo” sunt de părere că Franţa are un viitor sumbru, iar Islamul face parte, de acum, permanent din ADN-ul propriu.

Franţa are cea mai importantă populaţie de musulmani din Europa, iar  unii vorbesc deschis despre ajungerea la conducerea ţării într-o bună zi. Se vorbeşte deschis chiar şi despre înlocuirea sistemului legal occidental cu ”sharia”.

Toate acestea au fost/sunt posibile – au adăugat specialiştii pe probleme de Islam – în contextul în care populaţia tânără musulmană nu se integrează în societatea franceză. Deşi sunt cetăţeni francezi, ei nu au un viitor în ceea ce ar trebui să însemne propria ţară. Se simt alienaţi de Franţa, şi de aici comportamentul deviant şi acceptarea extremismului promovat de Al-Qaida.

Cei care au asasinat cele 12 persoane din sediul ”Charlie Hebdo” au pretins că sunt membri Al-Qaida din Peninsula Arabă din Yemen; martorii au declarat că aceştia vorbeau franceza perfect, ceea ce denotă că au fost pregătiţi pe plan local, Parisul şi alte mari oraşe devenind refugiul perfect pentru foarte mulţi agenţi operativi Al-Qaida.

Legătura dintre atac şi mişcarea de islamizare constă în faptul că jihadiştii francezi devin tot mai îndrăzneţi în încercarea de a elimina orice critică adusă Islamului. Bunăoară, aceştia îl declaraseră pe Stephane Charbonnier, redactorul şef al săptămânalului ”Charlie Hebdo”, ”cel mai căutat”, după ce publicaţia condusă de acesta îl satirizase pe profetul Mahomed. Charbonnier se află pe lista celor 12 victime executate.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!