Actualitate Anunțuri Comunicate

Măsuri dispuse la nivelul I.T.P.F. Giurgiu pentru perioada 12-15.08.2023

Având în vedere că se apropie minivacanța de Sfânta Maria, din experiența anilor anteriori, ne așteptăm la o creștere considerabilă a numărului de persoane și mijloace de transport care vor tranzita frontiera prin P.T.F. Giurgiu, fapt pentru care aducem în atenţia participanţilor la trafic câteva precizări și recomandări.
Astfel, în această perioadă, vor fi la datorie peste 400 polițiști de frontieră, cu peste 100 de mijloace de mobilitate terestră și navală care vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat.
La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, pentru reducerea timpilor de aşteptare, fluidizarea traficului de călători şi marfă şi asigurarea unui control operativ și eficient, se mențin în continuare măsurile dispuse de la începutul sezonului estival, respectiv de suplimentare a numărului polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, și suplimentarea arterelor de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului.
Întrucât în această perioadă se înregistrează temperaturi ridicate la nivelul întregii ţări, iar traficul prin punctul de frontieră este unul foarte ridicat pe perioada weekend-urilor, la solicitarea Poliţiei de Frontieră, autorităţile locale au instalat în PTF Giurgiu un punct de prim ajutor. Voluntari şi paramedici sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate la sfârşit de săptămână, în caz de nevoie.
Reamintim faptul că la granița cu Bulgaria sunt operaționale 11 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:
⦁ pe raza jud. Constanţa: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa si PTF Dobromir
⦁ pe raza jud. Călăraşi: PTF Călăraşi
⦁ pe raza jud. Giurgiu: PTF Giurgiu,
⦁ pe raza jud. Teleorman: PTF Turnu Măgurele, PTF Zimnicea,
⦁ pe raza jud. Dolj: PTF Calafat, PTF Bechet.
Alte recomandări utile care pot contribui la scurtarea timpului de control şi implicit la fluidizarea traficului:

  • pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, inclusiv documentele necesare minorilor la ieşirea din ţară;
    -consultarea aplicaţiei Trafic On-line, de pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o estimare a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

În încheiere doresc să vă reamintesc, că noi, polițiștii de frontieră, suntem permanent la datorie și, profitând de acest moment, doresc să urez din partea întregului personal al I.T.P.F. Giurgiu LA MULȚI ANI celor ce urmează să-și sărbătorească ziua onomastică de Sfânta Maria.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu
Inspector de poliție Stan Raluca

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!