La zi

Măsuri incredibile de securizare la Vatican

Când Benedict al XVI-lea a fost ales papă, măsurile de protejare a discreţiei conclavului au implicat ultimele descoperiri tehnologice. Ei bine, după neverosimila demisie a înaltului părinte – prima din istoria catolicismului – pentru alegerea următorului număr unu de la Vatican, se vor folosi dispozitive de bruiaj al semnalului.

Măsurile moderne de securitate mai includ căutarea microfoanelor în Capela Sixtină, unde se va desfăşura conclavul, şi verificarea personalului auxiliar în eventualitatea infiltrării unui reporter. Toate aceste metode electronice de securizare a discuţiilor din conclav pentru alegerea prea sfântului părinte au fost folosite şi la trecutele alegeri, ulterior decesului lui Ioan Paul al II-lea, subliniind dificultatea de a ţine presa departe.

În aceeaşi ordine de idei, Vaticanul nu a fost străin niciodată de tehnicile de monitorizare, fiind implicat şi în câteva scandaluri de acest gen. Există prejudecata că Vaticanul a folosit tehnici electronice de supraveghere împotriva propriilor cetăţeni.

Toţi cei 115 cardinali au primul vot al conclavului astăzi, marţi, 12 martie 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!