Actualitate

Materiale pirotehnice, descoperite la P.T.F. Giurgiu

  • Aproximativ 23.000 de materiale pirotehnice, fără documente legale, descoperite la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit 22.519 articole pirotehnice, în valoare de 5500 lei, pe care doi cetățeni români au încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.
În data de 24.12.2017, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în baza Planului comun de acțiune ”Foc de artificii”, încheiat între I.T.P.F. Giurgiu și I.P.J. Giurgiu, polițiștii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (S.A.E.S.P.) au desfășurat o acțiune specifică, pe sensul de intrare în țară.
Astfel, au fost descoperite într-un autoturism și într-un microbuz cantitatea de 6.831, respectiv 15.688 articole pe bază de amestecuri pirotehnice.
Cu ocazia verificărilor specifice a rezultat faptul că bunurile aparțineau unei pasagere din autoturism, C.F., în vârstă de 55 de ani, respectiv șoferului microbuzului M.C., în vârstă de 54 de ani.
Faţă de cele constatate, persoanele în cauză au declarat că articolele pirotehnice le aparțin și erau achiziționate din localitatea Ruse, dar nu aveau cunoștință de obligativitatea deţinerii autorizațiilor necesare.
În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit lucrări penale pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.
Bunurile, în valoare de 5500 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către ofițerii din cadrul S.A.E.S.P. Giurgiu, iar persoanelor li s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetate în stare de libertate.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu –
Comisar șef de poliţie Cazacu Danut

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!