Actualitate

Mai merită parlamentarii actuali să ne reprezinte în viitorul Parlament?

pixSfârşitul de an ne prinde cu o nouă rundă electorală.  Pe 11 decembrie, românii sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi vota parlamentarii. Dacă în 2012, senatorii şi deputaţii au fost aleşi uninominal, în colegii, ei, bine, patru ani mai târziu, regulile s-au schimbat şi ne-am întors iar la votul pe listă. De ce, oare, listele sunt tare îndrăgite de mulţi dintre politicienii? Simplu: odată aşezat pe un loc eligibil, un politician poate fi sigur de prezenţa sa în Parlament. Ce campanie electorală, ce programe! Vor urma patru ani de linişte, pentru cei mai mulţi, o arată realitatea, fiindcă e cert că parlamentarii au venituri foarte bune (știm cu toţii că se plâng de salarii, în mod ipocrit, unii dintre ei, dar veniturile obținute – salarii, indemnizații, beneficii – sunt fabuloase). Mai nou, au și pensii speciale, pentru că, nu-i așa, s-au spetit stând pe scaunele de piele și ridicând mâna… Asta dacă s-au dus la muncă. Pe lângă acestea, un parlamentar își mai poate rezolva câte o problemă personală. Mulți dintre ei sunt cercetați penal, iar Parlamentul este locul ideal care le oferă … imunitatea.

Revenind la viitoarele alegeri, la Giurgiu până acum PNL a anunţat o listă însă aceasta va fi certă după validarea BPN – o spune şi conducerea partidului, cei de la ALDE au lansat două nume, însă, tot intenţii, iar de la PSD niciun cuvânt despre liste, doar informaţii venite pe surse. Nu e linişte, la nimeni! Nemulţumiri! Nemulţumiţi! Se pare că, în politica giurgiuveană expresia “niciodată să nu spui niciodată” este tot mai la modă. Sub sloganul “strângem rândurile” se ascund tot felul de scenarii care, într-o urbe mică, aşa cum este Giurgiu, sunt “lansate” pe piaţă tocmai de cei care le fabrică. Cum vede însă electoratul toate aceste mutări de pe “piaţa” politică giurgiuveană? Vom vedea în seara zilei de 11 decembrie, după numărarea voturilor!

Dar un lucru e cert: românii, în general, dar şi giurgiuvenii, în special, nu mai au încredere în clasa politică românească şi cu atât mai puţin în Parlament, forul legislativ al statului. De ce? E simplu: cetăţenii nu mai vor politiceini care merg în Parlament pentru a dormi sau chiar mai rău pentru a rezolva interesele proprii sau de partid. Nu mai vor marionete, care să ridice mâna că “aşa e disciplina de partid”.  Şi exemple sunt. Nu credeţi că e timpul ca Parlamentul să fie ocupat de oameni care pot dovedi, prin cariera profesională, că merită un loc în această instituţie şi că pot aduce un plus valoare ca senator sau deputat?

De asemenea, oamenii nu mai vor parlamentari inactivi. Ştiaţi că, la Giurgiu, cel mai activ parlamentar din acest mandat a fost o femeie, singura femeie parlamentar? Poate ar trebui ca parlamentarii de Giurgiu să vină în faţa giurgiuvenilor şi să spună ce au făcut în cei patru ani de mandat. Ce au promis şi ce au realizat. Cum au schimbat în bine viaţa noastră, a celor care i-am trimis, prin votul nostru, în parlament! E interesant de aflat! Nu credeţi?

M. M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!